Πέννες primavera: Μια ανοιξιάτικη πανδαισία χρωμάτων στο πιάτο σας!

PLUS

Πέννες primavera: Μια ανοιξιάτικη πανδαισία χρωμάτων στο πιάτο σας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Πέννες primavera: Μια ανοιξιάτικη μακαρονάδα με πέννες ολικής άλεσης και πολλά λαχανικά! Όλα τα χρώματα στο πιάτο σας!

13.04.2022 | 12:49

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

  • 500 γρ. πέννες, ολικής άλεσης
  • αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • πιπέρι
  • 1 κολοκυθάκι
  • 200 γρ. μπρόκολο
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. δυόσμο

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • παρμεζάνα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τις πέννες, αλάτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά. Σουρώνουμε, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Βάζουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά. Κόβουμε το κολοκυθάκι σε μικρά κυβάκια, τα μπουκετάκια από το μπρόκολο στη μέση και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, ανακατεύουμε και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις πέννες, θυμάρι, δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο και παρμεζάνα τριμμένη.

Exit mobile version