Πώς τσιγαρίζω το κρέας: Σαν σωστή μαγείρισσα!
Για να είναι νόστιμο και ζουμερό το κρέας μας σε μια συνταγή, χρειάζεται πρώτα να το τσιγαρίσουμε στο τηγάνι, ώστε να ροδίσει σωστά.
Μπορείτε να βρείτε παρακάτω 3 συμβουλές για να κάνετε το κρέας να ροδίσει αποτελεσματικά:
Βεβαιωθείτε ότι το σκεύος σας δεν είναι σε πολύ δυνατή φωτιά, καθώς έτσι δεν θα ροδίσει το κρέας αλλά θα καεί!
Αν θέλετε να τσιγαρίσετε πολλά κομμάτια κρέας, μην υπερφορτώνετε το σκεύος σας για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Πρέπει να υπάρχει μια απόσταση κάποιων εκατοστών ανάμεσα στα κομμάτια κρέατος που θα τοποθετήσετε στο τηγάνι σας. Καλό είναι το τσιγάρισμα να γίνει σταδιακά, ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Αφήστε το κρέας σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο τηγάνι χωρίς να το γυρίσετε μέχρι να σχηματίσει μια κρούστα. Το τσεκάρετε ανά διαστήματα χωρίς ωστόσο να το ανακατεύετε πολύ καθώς θα επιβραδύνετε τη διαδικασία. Μόλις σχηματίσει κρούστα στη μια πλευρά, το γυρίζετε και επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
Αφού το κρέας ροδίσει, μπορείτε να συνεχίσετε τη συνταγή σας και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει καθώς το κρέας σας θα έχει το σωστό χρώμα και μια πιο γεμάτη γεύση.