Τέλεια pancakes: Pancakes, το πιο γευστικό πρωινό!
Pancakes, το πιο γευστικό πρωινό! Ωστόσο, αν έχετε δοκιμάσει κάποιες φορές να φτιάξετε και δεν σας βγαίνουν όσο αφράτα θα θέλατε, βρήκαμε στο olivemagazine το μυστικό για να το πετύχετε: μαγιονέζα. Σίγουρα δεν είναι το πρώτο υλικό που θα σας ερχόταν στο μυαλό για τις τηγανίτες σας. Ωστόσο, η μαγιονέζα έχει όλα εκείνα τα συστατικά που συντελούν στο να έχουμε ένα καλύτερο μείγμα, το οποίο θα μας δώσει ένα πιο αφράτο αποτέλεσμα.
Η μαγιονέζα περιέχει ξίδι, ένα συστατικό που όταν αλληλεπιδρά με τη μαγειρική σόδα, φουσκώνει περισσότερο τη ζύμη μας. Από την άλλη, τα αυγά της είναι εκείνα που βοηθούν πάντα ένα ζυμάρι να γίνει πιο αφράτο, ενώ οι κρόκοι των αυγών αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, που κάνει τα κέικ πιο μαλακά. Στα pancakes η μαγιονέζα μπορεί να βοηθήσει τόσο σε αυτό, όσο και στο να δέσουν καλύτερα τα υλικά μεταξύ τους.
Πώς να χρησιμοποιήσετε τη μαγιονέζα στα pancakes;
Για να έχουμε λιγότερα λιπαρά στο τελικό προϊόν είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο. Η μαγιονέζα θα δώσει τα έξτρα λιπαρά, ενώ η υφή της θα βοηθήσει τη ζύμη να δέσει. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε 2-3 κουτ. σούπας μαγιονέζα. Μη φοβάστε, δεν θα δώσει κάποια γεύση στο μείγμα, εκτός αν χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν με πολύ έντονο άρωμα.