Άνοιγμα αυτοκινήτων με τηλεκοντρόλ: Συνελήφθη 51χρονος, δείτε πώς δρούσε

ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα αυτοκινήτων με τηλεκοντρόλ: Συνελήφθη 51χρονος, δείτε πώς δρούσε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Άνοιγμα αυτοκινήτων με τηλεκοντρόλ: Ο 51χρονος, που συνελήφθη στο Μαρούσι, είχε στην κατοχή του τηλεκοντρόλ- παρεμβολέα κεντρικού κλειδώματος των αυτοκινήτων.

15.04.2022 | 15:50

«Ηλεκτρονικές ενέδρες» σε οδηγούς οχημάτων, ιδιωτικών και επαγγελματικών οχημάτων, που στάθμευαν, για πολύ λίγο, σε περίπτερα ή καταστήματα εστίασης, έστηναν ένας 51χρονος Αλβανός υπήκοος με τον συνεργό του. Ο 51χρονος, που συνελήφθη στο Μαρούσι, είχε στην κατοχή του τηλεκοντρόλ- παρεμβολέα κεντρικού κλειδώματος των αυτοκινήτων. Μόλις ο οδηγός κατέβαινε από το όχημά του και πατούσε το μπουτόν για να κλειδώσει ηλεκτρονικά, ο 53χρονος πατούσε το δικό του τηλεκοντρόλ με αποτέλεσμα να ακυρώνει την εντολή του ιδιοκτήτη. Έτσι, οι θύρες του οχήματος, όση ώρα έλειπε ο οδηγός έμεναν ανοιχτές, όπως και ο… δρόμος για να πλησιάσουν οι δράστες και να αφαιρέσουν τα πάντα από το εσωτερικό.

γράφει ο Πέτρος Καρασιώτης

Τέλος στις ηλεκτρονικές παγίδες έδωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, οι οποίοι συνέλαβαν τον 51χρονο Αλβανό και αναζητούν τον συνεργό του. Λίγο πριν τη σύλληψη του, ο αλλοδαπός, αποπειράθηκε, λέει η Αστυνομία, να ανοίξει τις πόρτες οχήματος ταχυμεταφορών, που βρισκόταν σταθμευμένο στο Μαρούσι. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, που έσπευσαν στο σημείο, τον εντόπισαν να κρύβεται δίπλα από ένα σταθμευμένο όχημα και να απορρίπτει στο έδαφος δύο συσκευές-τηλεκοντρόλ-παρεμβολείς κεντρικού κλειδώματος (immobilizer).

Σε περίπτερα

Από την προανάκριση του Τ.Α. Αμαρουσίου, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2021, ο συλληφθείς είτε μόνος του είτε από κοινού με συνεργό του, προέβαιναν σε κλοπές από οχήματα, τα οποία ήταν σταθμευμένα έξωθεν καταστημάτων εστίασης και άλλων καταστημάτων-περιπτέρων που βρίσκονται στον άξονα της Λ. Κηφισίας, από το ύψος της περιοχής των Αμπελοκήπων έως την περιοχή του Αμαρουσίου αλλά και στο κέντρο Αθηνών (Ομόνοια).

Η Αστυνομία εξηγεί πως οι πόρτες των οχημάτων έμεναν ανοιχτές, παρά την εντολή των οδηγών: «Ως προς τον τρόπο δράσης, οι ανωτέρω αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό των οχημάτων χρησιμοποιώντας τηλεχειριστήριο παρεμβολής κεντρικού κλειδώματος οχημάτων, το οποίο και ενεργοποιούσαν τη στιγμή που οι παθόντες αποβιβάζονταν από τα οχήματά τους, ώστε αυτά να παραμείνουν ανασφάλιστα». Σε άλλη περίπτωση,  με αυτοσχέδιο διαρρηκτικό εργαλείο πίεζαν εσωτερικά την κλειδαριά της πόρτας, με αποτέλεσμα την απασφάλιση του οχήματος. Στη συνέχεια ερευνούσαν τους χώρους των οχημάτων και αφαιρούσαν τσάντες, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Με τα λεωφορεία της γραμμής

Για τη μετάβασή τους στον τόπο των κλοπών χρησιμοποιούσαν συγκοινωνιακά μέσα και με την άφιξή τους, κρατώντας πάντα στα χέρια τους τσάντα με έγγραφα για να μην κινούν υποψίες και μόλις οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, προσέγγιζαν τους χώρους στάθμευσης έξωθεν των καταστημάτων και μετά από σύντομη επιτήρηση, ενεργούσαν. Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τηλεχειριστήριο – παρεμβολέας κεντρικού κλειδώματος οχήματος (immobilizer), αυτοσχέδιο διαρρηκτικό εργαλείο με μεταλλική εξοχή, κάμερα, τρείς  φωτογραφικές μηχανές, τρείς φωτογραφικοί φακοί, έξι κινητά τηλέφωνα, ζευγάρι ακουστικά,μικρό ηχείο, τρία  ζευγάρια ασύρματων ακουστικών, τρία power bank, σκληρό δίσκο, οκτώ ζευγάρια γυαλιών ηλίου, δώδεκα τσάντες πλάτης, τρεις βαλίτσες, με διάφορα ρούχα εντός αυτών, δύο δερμάτινα τσαντάκια, οκτώ γυναικεία ρολόγια έξι ανδρικά ρολόγια, δύο κάρτες μνήμης. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν συνολικά εννέα περιπτώσεις κλοπών, στις περιοχές Αμαρουσίου, Ν. Ψυχικού, Αμπελοκήπων και Ομονοίας.

Exit mobile version