Τάμπλετ Τζωρτζίνας – Σφακιανάκης: Τι περιμένουμε μέσα από τις έρευνες

ΕΛΛΑΔΑ

Τάμπλετ Τζωρτζίνας – Σφακιανάκης: Τι περιμένουμε μέσα από τις έρευνες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τάμπλετ Τζωρτζίνας - Σφακιανάκης: «Εσκεμμένα μπήκε το τάμπλετ στον τάφο της Τζωρτζίνας

16.04.2022 | 18:31

Για τα στοιχεία που θα αναζητήσουν οι αρχές στο τάμπλετ της 9χρονης Τζωρτζίνας μίλησε ο διευθυντής του Ινστιτούτου CSI, Μανώλης Σφακιανάκης, τονίζοντας πως μπήκε εσκεμμένα στο τάφο του παιδιού. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο τάμπλετ βρέθηκαν «ανερχόμενες» ειδοποιήσεις και διαφημίσεις (pop ups) της Google που σχετίζονται με την αναζήτηση φαρμακευτικών ουσιών, και οι οποίες, σύμφωνα με τους ειδικούς σημαίνει ότι σε αυτή τη συσκευή έγιναν σχετικές αναζητήσεις και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από το θάνατο της Τζωρτζίνας. Κι όλα αυτά την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται πως έδωσε τη μοιραία δόση κεταμίνης στο παιδί της.

«Εσκεμμένα μπήκε το τάμπλετ στον τάφο της Τζωρτζίνας

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», ο διευθυντής του Ινστιτούτου CSI, Μανώλης Σφακιανάκης, εκτίμησε πως το τάμπλετ μπήκε εσκεμμένα στον τάφο της 9χρονης ενώ εξήγησε πώς ακριβώς οι ειδοποιήσεις της Google «πρόδωσαν» την Ρούλα Πισπιρίγκου. «Εάν δεν μιλήσουν τα ψηφιακά πειστήρια, η υπόθεση είναι στον αέρα. Ότι και να κάνουμε, ότι και να λέμε. Τα δικαστήρια δεν δικάζουν με ενδείξεις, αλλά με αποδείξεις. Έτσι, λοιπόν ήγγικεν η ώρα να βλέπουμε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Ήδη μιλάμε για την πρώτη μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας, στο κομμάτι της έρευνας και των αποδείξεων και όχι στο κομμάτι της κουβέντας, στα ευρήματα του τάμπλετ» ανέφερε.

Ο δεκάλογος του τάμπλετ

Στη συνέχεια ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε στον «δεκάλογο του τάμπλετ», δηλαδή τι περιμένουμε μέσα από τις έρευνες του τάμπλετ.

Συγκεκριμένα είπε ότι στο μικροσκόπιο βρίσκονται:

Οι αναζητήσεις των ουσιών που ήδη έχουν βρεθεί
Οι παραγγελίες
Οι διαδρομές
Οι επικοινωνίες
Τα πρόσωπα
Τα ηλεκτρονικά ίχνη
Οι συναντήσεις προσώπων
Οι ταυτοποιήσεις προσώπων μέσω κεραιών κινητής
Η ανάκτηση διαγεγραμμένων και
Οι επαφές.

«Όλα αυτά είναι στο μικροσκόπιο της ελληνικής αστυνομίας» σημείωσε ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Σε 10-15 ημέρες οι απαντήσεις – Θα δώσει λύσεις σε πολλά δεδομένα»

«Ο χρόνος που χρειάζεται είναι το πολύ 10-15 μέρες. Οι ερευνητές θα έχουν κάνει φύλλο και φτερό το τάμπλετ. Στη συνέχεια είναι η καταγραφή αυτών των δεδομένων. Πιστεύω ότι θα έχουμε την πρώτη έκθεση εγκληματολογικής πραγματογνωμοσύνης στο πρώτο 10ήμερο του Μαΐου. Πιστεύω ότι το τάμπλετ είναι αυτό που θα δώσει λύσεις σε πολλά δεδομένα, γιατί το τάμπλετ το είχε κρύψει επιμελώς στο φέρετρο της μικρής. Είναι το στοιχείο που θα δώσει τις περισσότερες πληροφορίες» ανέφερε.

«Στις ηλεκτρονικές συσκευές, υπάρχουν οι ρυθμίσεις που δίνουν φωνητικές εντολές και αυτό θα δώσει τις απαντήσεις. Εάν δεν είχε κλείσει τις ρυθμίσεις τότε το τάμπλετ «ακούει». Εσκεμμένως μπήκε το τάμπλετ στον τάφο της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου.  Η Google έχει φτιάξει το προφίλ όλων των χρηστών της στον κόσμο” είπε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Σφακιανάκης.

Exit mobile version