Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αττική Οδός αποζημιώσεις: 12.000 οι αιτήσεις – Μόλις 3.500 απέδειξαν ότι ήταν εκεί
ΕΛΛΑΔΑ

Αττική Οδός αποζημιώσεις: 12.000 οι αιτήσεις – Μόλις 3.500 απέδειξαν ότι ήταν εκεί

Αττική Οδός αποζημιώσεις: Μόλις περίπου 3.500 κατάφεραν να αποδείξουν ότι ήταν εκεί

Τις 12.000 έφθασαν οι αιτήσεις προς την “Αττική Οδό” σχετικά με τις αποζημιώσεις από την κακοκαιρία “Ελπίδα”, όπου χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν και ταλαιπωρήθηκαν επί ώρες στα χιόνια. Ωστόσο. σύμφωνα με την “Καθημερινή”, μόλις περίπου 3.500 από τους πολίτες που τη διεκδίκησαν -όσοι είχαν αρχικά εκτιμηθεί- κατάφεραν να αποδείξουν ότι όντως ήταν εκεί τη συγκεκριμένη ημέρα και ότι αποκλείστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι 8.500 δεν θα αποζημιωθούν.

Οι “Αττικές Διαδρομές” ξεκίνησαν στις 5 Φεβρουαρίου να δέχονται ηλεκτρονικά αιτήσεις από πολίτες για τη διεκδίκηση της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ. Η εταιρεία χρησιμοποίησε ως εξωτερικό σύμβουλο την Deloitte για τον έλεγχο των αιτήσεων.

Η εταιρεία ζήτησε από τους αιτούντες στην αίτησή τους να συμπεριλαμβάνουν την ώρα και την ημέρα εισόδου και εξόδου του οχήματος καταθέτοντας την απόδειξη των διοδίων (αν είχαν εισέλθει όσο ακόμη ζητούνταν η καταβολή διοδίων), να δηλώσουν αν συνομίλησαν με εκπροσώπους της εταιρείας (οι κλήσεις καταγράφονται) και να στείλουν έως τρεις φωτογραφίες που τράβηξαν εκείνη την ημέρα από το σημείο όπου αποκλείστηκαν. Οι πολίτες μπορούσαν να επικαλεστούν επίσης οποιοδήποτε άλλο στοιχείο το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να υποστηρίξει την περίπτωσή τους.

Σε ποιο σημείο βρίσκεται η επεξεργασία των στοιχείων
Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η εταιρεία στο υπουργείο Υποδομών, έως τις 13 Απριλίου:

• Είχαν εγκριθεί 2.984 αιτήσεις, ενώ ακόμη 545 βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο διερεύνησης, προς έγκριση. Επομένως, μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων της αποζημίωσης είναι 3.529 ευρώ.

• Η εταιρεία μέχρι στιγμής έχει ειδοποιήσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 1.557 από τους 2.984 πολίτες των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν. Σύμφωνα με την εταιρεία μέχρι στιγμής ανταποκρίθηκαν οι 1.195, ποσοστό 77%.

• Την αποζημίωση των 2.000 ευρώ έλαβαν 480 άτομα, ενώ ακόμη 106 επρόκειτο να πληρωθούν έως το τέλος της εβδομάδας.

• Οι υπόλοιπες 8.500 αιτήσεις υποστηρίζονται από ανεπαρκή (ή καθόλου) στοιχεία και το πιθανότερο είναι ότι θα απορριφθούν.

Πάντως, όπως σημειώνει η “Καθημερινή”, υπάρχουν αρκετά παράπονα τόσο για την ταχύτητα διεκπεραίωσης των αιτήσεων προς καταβολή αποζημίωσης και την ενημέρωση των πολιτών, όσο και για προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας.

Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, το πρόστιμο ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρεία, μέχρι στιγμής δεν έχει καταβληθεί.

Πηγή: Καθημερινή
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις