Πέδρο Σάντσεθ – Ουκρανία: Στο Κίεβο τις επόμενες μέρες

ΚΟΣΜΟΣ

Πέδρο Σάντσεθ – Ουκρανία: Στο Κίεβο τις επόμενες μέρες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πέδρο Σάντσεθ - Ουκρανία: «Είναι ένας τρόπος να δείξουμε τη δέσμευσή μας στον ουκρανικό λαό και την κυβέρνηση»

19.04.2022 | 18:55

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ θα ταξιδέψει στο Κίεβο «τις επόμενες ημέρες». σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο. Κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας ότι «καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψη για λόγους ασφαλείας». Η Ισαμπέλ Ροντρίγκεζ πρόσθεσε πως «Είναι ένας τρόπος να δείξουμε τη δέσμευσή μας στον ουκρανικό λαό και την κυβέρνηση».

Ο Σάντσεθ ακολουθεί τα βήματα άλλων Ευρωπαίων ηγετών, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν,  του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και μιας αντιπροσωπείας αρχηγών κρατών από τις χώρες της Βαλτικής, που έχουν πάει στην Ουκρανία και έχουν συναντήσει τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η ενημέρωση για το ταξίδι του Ισπανού πρωθυπουργού, ήρθε μια ημέρα αφότου η Ισπανία ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ανοίξει ξανά την πρεσβεία της Ουκρανίας στο Κίεβο.

Νωρίτερα σήμερα η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι άνοιξε ξανά το περασμένο Σάββατο την πρεσβεία της στην πόλη Λβιβ με περιορισμένο αριθμό εργαζομένων.

Με πληροφορίες του Guardian
Η Μόσχα καλεί όλους τους Ουκρανούς στρατιώτες να παραδώσουν τα όπλα τους: «Μην προκαλείτε τη μοίρα σας»
H Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία νομιμοποιεί τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία
Exit mobile version