Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΑΠΘ επεισόδια: Στον εισαγγελέα οι 2 συλληφθέντες
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ επεισόδια: Στον εισαγγελέα οι 2 συλληφθέντες

ΑΠΘ επεισόδια: Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ στο σημείο για την αποφυγή και νέων επεισοδίων

Με ισχυρή αστυνομική παρουσία συνεχίζονται για 3η ημέρα οι εργασίες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τη μετατροπή της πρώην κατάληψης στο “Στέκι του Βιολογικού” στη Σχολή Θετικών Επιστημών σε βιβλιοθήκη. Στο σημείο υπάρχουν παραταγμένες ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, για να εμποδίσουν τυχόν εντάσεις και επεισόδια από διαδηλωτές που εναντιώνονται στις εργασίες. Πρόκειται για το μέρος όπου εχθές Τρίτη 19/4 βρίσκονταν όσοι αντιδρούσαν στην κατασκευή της βιβλιοθήκης στην πρώην κατάληψη “Στέκι στο Βιολογικό”. Κάποιοι, μάλιστα, από τους διαδηλωτές είχαν ανέβει στην ταράτσα της σχολής και εκτόξευαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ, αλλά και των συνεργείων που εργάζονταν για την κατασκευή της βιβλιοθήκης, σύμφωνα με τον ιστότοπο GRTimes.gr.

Σήμερα από νωρίς το πρωί οι διμοιρίες των ΜΑΤ λαμβάνοντας τις θέσεις τους, κατέλαβαν και τον συγκεκριμένο χώρο για να αποτρέψουν αντίστοιχη συγκέντρωση ατόμων όπως τη χθεσινή.

Συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων για την αστυνομική παρουσία

Να τονίσουμε ότι αυτή τη στιγμή μέλη φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), για να καταγγείλουν την αστυνομική παρουσία σε χώρους του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Οι φοιτητές κατηγορούν τις πρυτανικές αρχές για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες στο ΑΠΘ, ζητώντας την αποχώρηση των αστυνομικών από τις σχολές.

Αντιπροσωπεία τους μάλιστα θα επιχειρήσει να κάνει παρέμβαση στη Σύγκλητο του Ιδρύματος που αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα. Από την πλευρά της, η κοσμητεία της σχολής Θετικών Επιστημών με ανακοίνωσή της επισήμανε ότι η σχολή θα παραμείνει κλειστή έως και τις 26 Απριλίου.

Ένας αστυνομικός τραυματίας-Δύο συλλήψεις

Να σημειώσουμε ότι εχθές Τρίτη 19 Απρίλη σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, με έναν αστυνομικό να τραυματίζεται ελαφρά από αντικείμενο και με δύο συλλήψεις διαδηλωτών. Οι δύο συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, ηλικίας 23 και 25 ετών, οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Σε βάρος έχει σχηματιστεί δικογραφία από την αστυνομία, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα σωματικής βλάβης, εξύβριση, παραβάσεις των νόμων περί φωτοβολίδων και όπλων.

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ αφέθηκε ελεύθερος, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, κατόπιν σχετικού διαγωνιστικού ελέγχου, στον οποίο υποβλήθηκε ενόψει της μεταγωγής του στον εισαγγελέα. Ο άλλος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος υπαλλήλου (αστυνομικού) και εξύβριση (τελούμενη δημοσίως). Για τον πρώτο δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη, κάτι που θα γίνει όταν υποβληθεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις