Πανεύκολα κουλουράκια - συνταγές: Ας δούμε λοιπόν δύο κλασικές συνταγές για κουλουράκια πορτοκαλιού και κουλουράκια βουτύρου που γίνονται στο πι και φι.
Το Πάσχα θέλει κατά την παράδοση αυγοκούλουρα, κουλουράκια δηλαδή με πολλά πολλά αυγά. Δεν είναι εύκολα, είναι όμως υπέροχα και τα φτιάχνουμε μια φορά το χρόνο, επομένως όλοι τα τιμούν. Για όλους εκείνους ωστόσο που δεν τους αρέσουν τα αυγοκούλουρα, ή τους φαίνονται εξαιρετικά μπελαλίδικα, υπάρχουν άλλες συνταγές για κουλουράκια σαφέστατα πιο εύκολες που θα μπορούσαν να δοκιμάσουν αυτές τις ημέρες που όλοι έχουμε λίγο χρόνο παραπάνω. Ας δούμε λοιπόν δύο κλασικές συνταγές για κουλουράκια πορτοκαλιού και κουλουράκια βουτύρου που γίνονται στο πι και φι.
Κουλουράκια της τεμπέλας με πορτοκάλι
Υλικά
600 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια ζάχαρη
220 γραμμάρια λάδι (σπορέλαιο κατά προτίμηση)
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 αυγό
χυμό 2-3 πορτοκαλιών (ανάλογα με το μέγεθος)
ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μία λεκάνη το αυγό και τη ζάχαρη. (Tip: Το ανακάτεμα να γίνει με σύρμα και όχι με σπάτουλα ή κουτάλι)
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Έπειτα, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια, συνεχίζοντας με το ανακάτεμα ενώ προσθέτουμε και το αλεύρι σιγά-σιγά (Tip: όταν μπει το αλεύρι, ανακατεύουμε με σπάτουλα και όχι με σύρμα).
Η ζύμη μας είναι έτοιμη, δίνουμε το σχήμα που θέλουμε (π.χ. στρογγυλά ή μακρόστενα) και ετοιμαζόμαστε για το ψήσιμο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω αντίσταση, σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα με τον φούρνο που έχει ο καθένας (Tip:
Χρησιμοποιούμε πάντα αντικολλητικό χαρτί).
Κουλουράκια της τεμπέλας με ζαχαρούχο γάλα
Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γραμμάρια βούτυρο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο (Tip: Αν είναι κομμάτι από βούτυρο, τότε το χτυπάμε πρώτα σε μία λεκάνη πριν το ρίξουμε στο μίξερ) και το ζαχαρούχο γάλα στο μίξερ όπου τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Έπειτα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη αλλά όχι σκληρή.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω αντίσταση, σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα με τον φούρνο που έχει ο καθένας (Tip:
Χρησιμοποιούμε πάντα αντικολλητικό χαρτί).