Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κατερίνα Τσουκαλά ΣΥΡΙΖΑ: Η σύνεδρος που ήταν στο ΜέΡΑ25 κατά του Βαρουφάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατερίνα Τσουκαλά ΣΥΡΙΖΑ: Η σύνεδρος που ήταν στο ΜέΡΑ25 κατά του Βαρουφάκη

Η σύνεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στο ΜέΡΑ25 -Ο Βαρουφάκης θέλει στελέχη «σοσιαλιστές σαμπάνιας»

Κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων, αλλά και κατά των αιολικών, τάχθηκε η πρώην υποψήφια του ΜέΡΑ25, στο νομό Ηρακλείου, Κατερίνα Τσουκαλά, η οποία μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε στο πρόσφατο συνέδριο. Μιλώντας Στο Κόκκινο, η Κατερίνα Τσουκαλά, διεθνολόγος, οικονομολόγος, ειδική σε αμυντικά θέματα και σε θέματα φυσικών καταστροφών, αναφέρθηκε και στην εμπειρία της από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη. «Η εμπειρία μου ήταν η χείριστη», τόνισε. «Ο κ. Βαρουφάκης στόχευε στην ανάδειξη στελεχών του κύκλου του και της οικονομικής επιφανείας του, “σοσιαλιστές της σαμπάνιας” όπως τους ονομάζω. Επιπλέον η ανταλλαγή εμπειριών με άλλες γυναίκες που αποχώρησαν από το ΜέΡΑ25 ήταν τραυματική. Η συμπεριφορά του κ. Βαρουφάκη ήταν καθαρά κακοποιητική. Επιπλέον θεωρώ ότι δεν έχει κανένα ηθικό προβάδισμα για να μιλήσει υπέρ ή κατά των εξορύξεων».

Η κ. Τσουκαλά, σύνεδρος στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εκλεγμένη από την Ο.Μ. Οικονομολόγων του Ηρακλείου, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Κουρδιστάν και εξήγησε ότι το καλάσνικοφ που κρατά σε φωτογραφία είναι μία ύψιστη ένδειξη τιμής. «Όταν ένας ή μία Πεσμεργκά θέλει να σου δείξει τον σεβασμό του σου δίνει να κρατήσεις το όπλο του» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το πετρέλαιο δεν έχει μέλλον και λόγω του μεγάλου κόστους εξόρυξης και λόγω των μεγάλων κινδύνων», πρόσθεσε η Κατερίνα Τσουκαλά. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε ένα μήνα πριν τις εκλογές για τις εξορύξεις και ελπίζω η απόφαση αυτή να αναιρεθεί όπως άλλαξε και η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για τα αιολικά πάρκα, πράγμα που έδωσε μεγάλη ώθηση στο κίνημα για αληθινά ήπιες μορφές ενέργειας» είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις