Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / European Super League: Νικήτρια η UEFA
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

European Super League: Νικήτρια η UEFA

European Super League: Η UEFA κέρδισε την έφεση και πλέον μπορεί να επιβάλει ποινές στις Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα.

Η ιδέα της European Super League άρχισε να υλοποιείται πριν από ένα χρόνο, ωστόσο κατέρρευσε μέσα σε 48 ώρες από την έναρξή της. Επρόκειτο για ένα ιδιωτικό εγχείρημα, χωρίς την εποπτεία της UEFA, όπου θα συμμετείχαν μόνο κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι και όπως φάνηκε απειλούσε το Champions League. Παρόλα αυτά, οι Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα είναι οι μόνες τρεις ομάδες που εξακολουθούν να πιστεύουν στο εν λόγω εγχείρημα. Η UEFA απείλησε με κυρώσεις όλους τους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων προστίμων 100 εκατομμυρίων ευρώ και αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως το Εμπορικό Δικαστήριο της Μαδρίτης της είχε επιβάλει ασφαλιστικά μέτρα, καθιστώντας αδύνατο για το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να λάβει αποφάσεις κατά των εμπλεκόμενων συλλόγων.

 

Αυτό όμως έχει αλλάξει, καθώς η UEFA κέρδισε την έφεση, κάτι το οποίο σημαίνει πως τα τρία ευρωπαϊκά μεγαθήρια μπορούν να αντιμετωπίσουν ακόμη και με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της. Μένει να φανεί αν θα επιβληθεί κάποια ποινή στους τρεις ευρωπαϊκούς κολοσσούς.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις