Πισπιρίγκου αναζητήσεις Chrome: Το κόλπο για να καλύψει τα ίχνη της

ΕΛΛΑΔΑ

Πισπιρίγκου αναζητήσεις Chrome: Το κόλπο για να καλύψει τα ίχνη της

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιφιγένεια Αντωνοπούλου

Πισπιρίγκου αναζητήσεις Chrome: Σύμφωνα με νέα έρευνα η Ρούλα Πισπιρίγκου «έκρυψε» τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο για την κεταμίνη.

22.04.2022 | 16:59

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της Πάτρας έφερε στο «φως» το δελτίο ειδήσεων του Star. Σύμφωνα με νέα έρευνα η Ρούλα Πισπιρίγκου «έκρυψε» τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο για την κεταμίνη. Όπως αποκάλυψε το Star, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου είχε «κλειδώσει» με δεύτερο email την εφαρμογή Chrome. Μία κίνηση που θεωρείται ύποπτοι, καθώς λίγοι χρήστες του διαδικτύου γνωρίζουν ότι μπορεί να κλειδωθεί η εφαρμογή. Συγκεκριμένα, οι αρχές μέσω του email με το ψευδώνυμο «tanalias219» είδαν και κατέγραψαν τις αναζητήσεις της Ρούλας μέσω του Cloud. Όταν πάτησαν, όμως, πάνω στο Chrome διαπίστωσαν ότι ήταν κλειδωμένο. Από ένα δεύτερο email και με άλλο κωδικό.

Οι αξιωματικοί αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι δεν έχουν αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα περιήγησης (ιστορικό περιήγησης, αγαπημένες ιστοσελίδες κλπ.) από τον φυλλομετρητή Chrome της Google, καθώς η πρόσβασή τους είναι κλειδωμένη από τον χρήστη του λογαριασμού με κωδικό πρόσβασης (passphrase) και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί ο κωδικός πρόσβασης. «Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που ήταν συνδεδεμένο με τη συσκευή smartphone της κατηγορούμενης είναι η ιδιωτική της διεύθυνση. Από εκεί και πέρα, ο καθένας στο τηλέφωνό του έχει τον λογαριασμό από τον οποίο επικοινωνεί με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Οι αναζητήσεις που έκανε στη Google η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και το Mega δημοσίευσαν ποιες είναι οι λέξεις εκείνες τις οποίες πληκτρολογούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο ίντερνετ, πριν από τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας. Πρόκειται για έναν κατάλογο με λέξεις τις οποίες αναζητούσε στο διαδίκτυο την περίοδο μεταξύ της 12ης και 28ης Ιανουαρίου 2022. Σημειώνεται πως η 9χρονη Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου.

  • έλλειψη οξυγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό
  • αναισθησία στα παιδιά
  • αναισθητικά φάρμακα
  • νυχτερινή επιληψία
  • εγκεφαλική ατροφία
  • δραστική ουσία-φαινοβαρβιτάλη
  • epanutin (αντιεπιληπτικό φάρμακο, που, αν δοθεί σε μεγάλη ποσότητα, προκαλεί ακαριαίο θάνατο)
  • ιατροτέκ (ηλεκτρονική ιατρική βιβλιοθήκη που παρέχει πληροφορίες για παθήσεις και φάρμακα)

Τα μηνύματα που αντάλλαξε η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον Ανδρέα Ηλιάδη

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της έρευνας στα ηλεκτρονικά αρχεία της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι ότι μετά από κάθε συνομιλία με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας, Ανδρέα Ηλιάδη, πληκτρολογούσε χωρίς να βάζει κωδικό πρόσβασης «φαρμακευτικές δραστικές ουσίες», ακόμα και όταν εκείνος δεν της έλεγε.

Ανάμεσα στα μηνύματα που αντάλλαξε με τον κ. Ηλιάδη η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι και τα ακόλουθα:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Της έδωσα Καταπρεζάν και Κέπρα τώρα, γιατί ήταν η ώρα να τα πάρει και τα έβγαλε. Είχε και ένα 37.9. Της έδωσα και λίγο Αλγκοφρέν και δεν το κράτησε ούτε αυτό.

Ανδρέας Ηλιάδης: Αν έχει πρόβλημα τότε υγρών, μήπως να γίνει εισαγωγή στην παιδιατρική εδώ για ενυδάτωση.

Η συνομιλία έγινε λίγο πριν τις 19 Ιανουαρίου. Επτά ημέρες μετά και ενώ το παιδί έχει μεταφερθεί στο Αγλαΐα Κυριακού, η εφαρμογή discover άρχισε να εμφανίζει διαφημίσεις που περιέχουν τον όρο κεταμίνη. Η εφαρμογή αυτή ενημερώνει, όμως, χρήστες που ασχολούνται συνεχώς με ένα θέμα. Άρα η Ρούλα Πισπιρίγκου έψαχνε συνεχώς για φαρμακευτικές ουσίες και αναισθητικά φάρμακα.

Exit mobile version