Ήρθε η μέρα της συνταγής της πρωταγωνίστριας του πασχαλινού τραπεζιού, και φυσικά αναφερόμαστε στην μαγειρίτσα. Τι καλύτερο, όταν γυρίζουμε το βράδυ από την Ανάσταση με τους αγαπημένους μας, να μας περιμένει στο σπίτι μια κατσαρόλα με μπόλικη αχνιστή μαγειρίτσα, πυκνή, αυγολεμονάτη και λαχταριστή, βάλσαμο για το στομάχι. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άνθρωποι που δεν μπορούν ούτε να την μυρίσουν. Γι’ αυτούς η μαγειρίτσα είναι εφιάλτης και δεν μπορούν ούτε μια κουταλιά να δοκιμάσουν.
H συνταγή του σεφ Πέτρου Συρίγου για λαχταριστή vegetarian μαγειρίτσα που είναι η ιδανική λύση για όσους δεν τρώνε κρέας.
Υλικά
1 μάτσο κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ kg μανιτάρια, ψιλοκομμένα (Pleurotus, Portobello)
½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
½ μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
6 κουταλιές ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια βραστό νερό
2 κρόκους αυγών
Χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και στη συνέχεια σοτάρετε τα μανιτάρια με τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέστε το ρύζι, το ζεστό νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι, τον άνηθο και τη μέντα και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπήστε τους κρόκους με το λεμόνι και προσθέστε αργά 2 κουτάλες υγρού από τη σούπα. Ανακατέψτε το μαζί και στη συνέχεια ρίξτε το στη σούπα. Βράστε τη σούπα σε χαμηλή θερμοκρασία για ένα λεπτό.
Την συνταγή πήραμε από το σάιτ του σεφ Πέτρου Συρίγου.