Τυρόπιτα στην τοστιέρα: Αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης
Μια τυρόπιτα στην τοστιέρα με 4 υλικά είναι ό,τι πρέπει. Οι πίτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης και πρωταγωνιστές των οικογενειακών τραπεζιών.
Στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε μια εύκολη συνταγή για λαχταριστή τυρόπιτα με γιαούρτι που σίγουρα θα σε ενθουσιάσει!
Υλικά
250 γρ. αλεύρι
250 γρ. γιαούρτι
50 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα
Εκτέλεση
Ανακατεύω το αλεύρι, με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Έχω ένα μαλακό ζυμάρι, το οποίο ανοίγω, βάζω μέσα την γέμιση μου και κλείνω. Βάζω την πίτα σε λαδόκολλα, αλείφω από πάνω με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με σουσάμι. Κλείνω την λαδόκολλα απ’ όλες τις πλευρές ώστε να μην έχω διαρροές. Ψήνω σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία για 15′.
Την συνταγή πήραμε από το super mum of twin boys.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.