Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αύξηση κατώτατου μισθού 2022 – δημόσιοι υπάλληλοι: Ποιες αλλαγές έρχονται
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση κατώτατου μισθού 2022 – δημόσιοι υπάλληλοι: Ποιες αλλαγές έρχονται

Αύξηση κατώτατου μισθού 2022 - δημόσιοι υπάλληλοι: Πάνω από μισό εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι φαίνεται να αναμένουν αύξηση.

Πάνω από μισό εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι φαίνεται να αναμένουν αύξηση του κατώτατου μισθού, μετά τις αυξήσεις του στον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το νόμο που ισχύει, κανένας με καθεστώς πλήρους απασχόλησης δεν μπορεί να παίρνει λιγότερο από τον νομοθετημένο κατώτατο μισθό, επισήμανε ο νομικός-εργατολόγος και Πανεπιστημιακός κ. Αλέξης Μητρόπουλος στην εκπομπή του OPEN “ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ”.

Ειδικότερα από τη 1η Μαΐου θα πάει στα 713 και σε 12μηνη βάση στα 831. Να σημειωθεί ότι, σε αυτό το σημείο, ο κατώτατος μισθός του δημοσίου είναι σταθεροποιημένος για δυόμιση χρόνια στα 780 ευρώ. Υπάρχει διάφορα, για πρώτη φορά, σε βάρος του δημοσίου κατώτατου μισθού κατά 51 ευρώ, εξήγησε ο εργατολόγος. Έπειτα δήλωσε ότι «Ξέρουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Γενικό Λογιστήριο απασχολήθηκε με το ζήτημα και ενημέρωσε την κυβέρνηση για την “ανισότητα” σε βάρος του κατώτατου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Άρα, η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να αντιμετωπίσει το θέμα, διότι για πρώτη φορά ο ιδιωτικός τομέας είναι μπροστά από τον δημόσιο, ως προς τον κατώτατο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις