Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αίτημα αποφυλάκισης Ρούλας Πισπιρίγκου: «Δεν θα ομολογήσει ποτέ»
ΕΛΛΑΔΑ

Αίτημα αποφυλάκισης Ρούλας Πισπιρίγκου: «Δεν θα ομολογήσει ποτέ»

Αίτημα αποφυλάκισης Ρούλας Πισπιρίγκου: Νέα δεδομένα έρχονται στο φως για την υπόθεση της Πάτρας.

Αλλάζουν όπως φαίνεται τα δεδομένα στο αίτημα αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, σχεδόν ένα μήνα μετά την εντολή προσωρινής της κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού. Ενώ αρχικά το αίτημα αποφυλάκισης τοποθετείτο χρονικά για πολύ πριν το Πάσχα, και κατόπιν θεωρούνταν πιθανή η υποβολή του αυτή την εβδομάδα όλα τώρα αλλάζουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας.

Πέραν των τεχνικών εκθέσεων που εκπονούνται για την περίπτωση θανάτου της Τζωρτζίνας, το νέο «κλειδί» στο προαναγγελθέν αίτημα είναι πλέον άλλο: Πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν ότι οι συνήγοροι της έγκλειστης 33χρονης μάνας, αποφάσισαν ν’ αλλάξουν στρατηγική, χωρίς αυτό να οφείλεται σε κάποιο «εμπόδιο» ή σε κάποια διαφορετική δεύτερη σκέψη ως προς το αποτέλεσμα που θα έχει το αίτημα αποφυλάκισης.

«Δεν θα ομολογήσει ποτέ»

Η αιτία είναι πως, όσο εξελίσσεται η εισαγγελική έρευνα για τα άλλα δύο νεκρά παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα, αντιστοίχως και η ιατροδικαστική αναμόχλευση των θανάτων τους, τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, πιθανόν να είναι ικανά να ενισχύσουν το αίτημα. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Να έχει αποφυλακιστεί η Ρούλα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και -αν προκύψει κάτι το ενοχοποιητικό- να συλληφθεί εκ νέου και να προφυλακιστεί πάλι, με ένα επιπλέον κατηγορητήριο. Κατά συνέπεια η απόφαση δείχνει να έχει να παρθεί. Το αίτημα αποφυλάκισης δεν θα κατατεθεί αν δεν τελειώσει η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και του Ιατροδικαστικού διδύμου Καρακούκη – Καλογριά για τις απώλειες της Μαλένας και της μικρής Ιριδας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δε θα ομολογήσει ποτέ πως σκότωσε κάποιο από τα παιδιά της, σύμφωνα με όσα εκτίμησε ο ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης που βρίσκεται στην Πάτρα προ ημερών για προσωπική του υπόθεση και σχολίασε τα όσα συμβαίνουν.  Ο κ. Τσούκαλης μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και δήλωσε ξεκάθαρα πως Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν πρόκειται ποτέ να ομολογήσει. «Έχω συζητήσει το θέμα με φίλους μου εγκληματολόγους. Αλλά βλέπω και τη στάση της. Είναι ένα άτομο που έχει κάνει focus  σ’ αυτό το σενάριο που έχει επεξεργασθεί. Το θεωρώ απίθανο να ομολογήσει», δήλωσε. Και συνέχισε: «Έχει σκηνοθετήσει στο μυαλό της τους θανάτους των τριών παιδιών. Βέβαια, αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πέσει σε αντιφάσεις, που είναι δυνατόν να δώσουν νέα στοιχεία».

«Δε θα εκπλαγώ αν εκδοθούν κι άλλα εντάλματα»

Όπως αναφέρει το pelop.gr, ο κ. Τσούκαλης προβλέπει ότι σύντομα θα έχουμε νέες εξελίξεις, αφού η ρήξη που έχει επέλθει στο ζευγάρι θα πυροδοτήσει αποκαλύψεις: «Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, και γι’ αυτό αναμένω τις εξελίξεις. Πιστεύω ότι θα πυροδοτήσει αποκαλύψεις και θα ρίξει φως σε σημεία που δεν φανταζόμαστε. Σε κάποιες δηλώσεις, ο πατέρας είχε πει ότι έχει κρυφούς άσους στο μανίκι. Πρέπει να μας πει ποιοι είναι αυτοί», λέει ο κ. Τσούκαλης, επισημαίνοντας ότι δεν θα εκπλαγεί αν τις επόμενες ημέρες εκδοθούν και άλλα εντάλματα σύλληψης!

Να θυμίσουμε πάντως, πως – ανά τον κόσμο σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις δολοφονίας παιδιών – από τις μητέρες, ελάχιστες είναι εκείνες που έχουν ομολογήσει. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει να γίνει γονιδιακός έλεγχος, προκειμένου όπως λέει από αυτή την εξέταση να μάθει εάν υπάρχει κάποιο «ένοχο» γονίδιο. Η συγκεκριμένη εξέταση έχει σημασία για την Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για τους θανάτους της Μαλένας και Ιριδας. Οι δύο πρώτοι έλεγχοι, πάντως δεν έχουν δείξει το παραμικρό πρόβλημα για τα παιδιά. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχουν ελεγχθεί αρχικά 128 γονίδια και στη συνέχεια άλλα 839, που σχετίζονται με τον αιφνίδιο νεανικό θάνατο και όλα είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις