Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Μαλλιά κουβάρια έγιναν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και το ΚΙΝΑΛ και αντάλλαξαν μέσω αναρτήσεων και ανακοινώσεων βαριές κουβέντες με αφορμή τις γαλλικές εκλογές και την επανεκλογή Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών καταλόγισε με ανάρτησή του στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι δεν έχει κατανοήσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Έγραψε λοιπόν: «Αν ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι η κεντρική συμβολή του Μακρόν στη γαλλική πολιτική είναι ότι προωθεί προοδευτικές κοινωνικές πολιτικές, προφανώς δεν έχει καταλάβει πολλά από όσα συμβαίνουν στην Γαλλία. Ελπίζω ειλικρινά να μην είναι αυτό το σοσιαλδημοκρατικό του όραμα για το μέλλον. Αλλιώς ζήτω που καήκαμε».

Για να λάβει άμεση απάντηση από το ΚΙΝΑΛ με αρκετές αναφορές στην συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ: «Η σύγχυση είναι προφανώς προϊόν της συνήθειάς τους να αναφέρουν ως συντρόφους τους τα πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ που διακοσμούν το δήθεν προοδευτικό τους μέτωπο. Εμείς έχουμε καθαρές θέσεις: Δεν είμαστε και με την επιστήμη και απέναντί της. Δεν είμαστε και με το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και με τον εισβολέα, όπως ακούσαμε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».

Κανείς δεν ξεχνά

Έξι μήνες συμπληρώθηκαν από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά και ο σύζυγός της ανήρτησε φωτογραφίες από το εξάμηνο μνημόσυνό της και έγραψε στα σόσιαλ μίντια: «Συμπληρώθηκαν έξι μήνες από τότε που έφυγε τόσο άδικα από κοντά μας η Φώφη Γεννηματά. Συμπληρώνονται επίσης 28 χρόνια από τον πρόωρο χαμό και του Γιώργου Γεννηματά. Μας λείπουν πολύ και θα μας λείπουν πάντα».

Αγνώριστος

Αγνώριστος μετά την περιπέτειά του με τον κορονοϊό εμφανίστηκε ο Βασίλης Λεβέντης, που έστειλε τις ευχές του για τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, εμφανώς αδυνατισμένος, είπε για την περιπέτειά του: «Όταν πρωτοήρθε η πανδημία έλεγαν όλοι θα αρρωστήσουν, δεν το πίστευαν. Ούτε εγώ για να είμαι ειλικρινής. Και τώρα μας έφτασαν στο σημείο να ψάχνουμε για κάποιον που δεν έχει αρρωστήσει».

 

Στη Σταυρούπολη

Στον τόπο καταγωγής της, την Σταυρούπολη Ξάνθης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο περιοδείας της στην Θράκη. Η κα Σακελλαροπούλου παρακάθησε σε γεύμα με τους τοπικούς φορείς και πολιτικούς της περιοχής και ήπιε καφέ στην κεντρική πλατεία. Αργότερα την ίδια ημέρα περπάτησε στη γέφυρα του ποταμού Νέστου και έφτασε στον εγκαταλειμένο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, που όπως είπε είναι γεμάτη μνήμες από τα παιδικά της χρόνια, αφού εκεί βρισκόταν το μαγαζί του παππού της.

 

Τελική ευθεία

Στην τελική ευθεία έχει μπει το ΚΙΝΑΛ για την διεξαγωγή του συνεδρίου του. Στις 8 Μαΐου εκλέγονται τα μέλη των τοπικών και νομαρχιακών ενώσεων και οι 4200 σύνεδροι που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο που θα γίνει στις 20-22 Μαΐου στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο. Βέβαια τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις αποφάσεις του συνεδρίου για το όνομα, με το οποίο η παράταξη θα κατέλθει στις επικείμενες εκλογές. Η πρόβλεψή μας; ΠΑΣΟΚ θα λέγεται.

Αδερφάκια

Την αδελφοποίηση Αθήνας και Βοστώνης αποφάσισαν από κοινού ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης και η δήμαρχος της Βοστώνης Μισέλ Γου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να επισφραγίσουν τους ιστορικούς δεσμούς των δύο πόλεων. Ο κ. Μπακογιάννης επισκέφθηκε πρόσφατα την Βοστώνη, όπου παρέδωσε στην δήμαρχο τέσσερα στεφάνια για τους πρώτους τέσσερις του γνωστού παγκοσμίως μαραθωνίου της πόλης και κατόπιν ανακοίνωσε ότι η αδελφοποίηση θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Μάλιστα προσκάλεσε την ομόλογό του στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τον αυθεντικό Μαραθώνιο.

 

Φίλος από άλλο πόστο

Ο Τζέφρι Πάιατ αποχωρεί απο την πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά αναλαμβάνει ένα πολύ κρίσιμο πόστο στην κυβέρνηση Μπάιντεν και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική συγκυρία. Πρόκειται για την θέση του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με αρμοδιότητα τα θέματα Ενέργειας. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Πάιατ έμεινε στην χώρα μας έξι χρόνια και από τη νέα του θέση αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του ενεργειακού ζητήματος.

 

Σε 15 μέρες

Σε δεκαπέντε ημέρες θα γίνει η σταδιακή καταβολή των χρημάτων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» του υπουργείου Τουρισμού. Όπως δήλωσε η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, τα χρήματα εξασφαλίστηκαν, εκταμιεύτηκαν και θα πστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Να και άλλο ζεστό χρήμα που δίνεται σε επιχειρήσεις έστω και με καθυστέρηση.

Πηγαδάκια και μπηχτές

Στο καφενείο της Βουλής βρέθηκαν πριν λίγες ημέρες ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. Ο κ. Πολάκης στράφηκε προς τον κ. Μαρκόπουλο, που είχε ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή, και του είπε: «Πρόσεχε Μαρκόπουλε, επειδή έχει συνωστισμό στα Χανιά να μη κατέβω στην Β΄ Πειραιά». Και ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε: «Θα μου κάνεις τέτοιο δώρο; Αν κατέβεις Β΄ Πειραιά, θα σε κεράσω τσικουδιές». Λίγους μήνες υπομονή παιδιά και θα μάθουμε πού θα κατέβει ποιος.

 

Το Τατόι

Αλήθεια τώρα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι επειδή ο Μητσοτάκης συνάντησε τον πρίγκηπα Κάρολο για να πάρει ιδέες για την ανάπλαση των βασιλικών κτημάτων στο Τατόι θα επανέλθει η βασιλεία στην χώρα μας; Κανείς δεν γνωρίζει ότι τα θέματα αυτά έχουν λυθεί πριν πολλές δεκαετίες με δημοψήφισμα από τον ελληνικό λαό; Και είναι θέμα αυτό και όχι η ακρίβεια και η δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών και των νοικοκυριών; Μάλλον κάτι κάνουμε λάθος νομίζω, εσείς τι λέτε;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις