Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Αυτό κι αν είναι είδηση. Μηδενίστηκαν, σύμφωνα με τον υπουργό εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, οι ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις στο ΝΑΤ. Ο υπουργός επισκέφθηκε πρόσφατα το ταμείο και δήλωσε ότι από τις 3.100 εκκρεμείς συντάξεις τον Φεβρουάριο του 2021 σήμερα εκκρεμεί η εκκαθάριση μόλις 12 εξ αυτών. Επιτέλους κάτι γίνεται σωστά εκεί στο υπουργείο Εργασίας και μακάρι να δούμε τέτοιες ανακοινώσεις και για τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

Στις 20 Μαΐου πρέπει να πληρωθεί το ελληνικό συμβόλαιο για το φυσικό αέριο. Εμείς άραγε πώς θα πληρώσουμε, σε ρούβλια ή σε ευρώ, όπως προβλέπει ρητά το συμβόλαιό μας; Την απάντηση έδωσε ο κ. Σκρέκας, ο υπουργός Ενέργειας, που σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε ότι θα κάνουμε ό,τι αποφασίσει η Ευρώπη την Δευτέρα, οπότε και υπάρχει συνεδρίαση του συμβουλιου Υπουργών Ενέργειας.

Ισχύει;

Είναι αλήθεια ότι η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου δεν θα πολιτευτεί τελικά στον Πειραιά, αλλά στην Α΄ Αθήνας, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανακούφιση σε αρκετούς υποψηφίους στο μεγάλο λιμάνι και ταυτόχρονα προκαλεί πονοκέφαλο στους υποψήφιους της Α΄ Αθήνας; Οι κεραίες μας έπιασαν σήματα που λένε ότι ισχύει. Για να δούμε.

Νέος πρόεδρος

Στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 εως τις 5 Ιουνίου, θα εκλεγεί και ο νέος γραμματέας της γαλάζιας νεολαίας που θα αντικαταστήσει και τυπικά τον κ. Παύλο Μαρινάκη. Οι πληροφορίες λένε ότι ήδη έχει κλειδώσει το όνομα του κ. Ορφέα Γεωργίου. Ο κ. Γεωργίου είναι γραμματέας Οργανωτικού και στενός συνεργάτης του Παύλου Μαρινάκη.

Στην Λάρισα

Στην Λάρισα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για να μιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Ανδρέα Ανδρουλιδάκη. Ο κ. Παυλόπουλος είχε έτσι την ευκαιρία να συναντήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, που ήταν επίσης ομιλητής στην εκδήλωση και μάλιστα ήπιαν μαζί και έναν καφέ λίγο πριν τις ομιλίες τους. Στην ίδια εκδήλωση βρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Χαρακόπουλος, Κέλλας και Μπίζιου, ενώ το παρών έδωσε και ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός.

 

Ενθουσιασμένη

Ενθουσιασμένη εμφανίστηκε η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα από την επίσκεψή της στο Dumfries House και με ανάρτησή της στα σόσιαλ μίντια, που συνόδευσε με τις σχετικές φωτογραφίες, εξήρε την δουλειά που γίνεται εκεί: «Υπό την διαχείριση του ιδρύματος του πρίγκηπα της Ουαλίας Καρόλου στο Dumfries House εκπαιδεύονται 15.000 νέοι κάθε χρόνο μέσω περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δράσεων. Ένα τοπόσημο σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς με σημαντικό αντίκτυπο σε όλόκληρη την τοπική κοινωνία, συνδυάζει τις εκπαιδευτικές πρακτικές με τον πολιτισμό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις