Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – Πυλαία χάντμπολ: Η απίστευτη δήλωση παίκτη μετά την νίκη
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ – Πυλαία χάντμπολ: Η απίστευτη δήλωση παίκτη μετά την νίκη

ΑΕΚ - Πυλαία χάντμπολ: Η Πυλαία νίκησε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου και κατακτώντας το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία της.

Η Πυλαία “σόκαρε” το ελληνικό χάντμπολ, νικώντας την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου και κατακτώντας το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία της. Οι παίκτες της δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους, για τον… άθλο που πέτυχαν. Έζησαν το.. διήμερο της ζωής τους. Οι παίκτες της Πυλαίας απέκλεισαν στα ημιτελικά του Final 4 τον ΠΑΟΚ και στον τελικό νίκησαν την κάτοχο του θεσμού, ΑΕΚ, ρίχνοντας… βόμβα στο Κύπελλο Ελλάδας στο χάντμπολ και σηκώνοντας το τρόπαιο.

Η χαρά ήταν απερίγραπτη για τους παίκτες της Πυλαίας. Μάλιστα, ο Θοδωρής Αντωνιάδης ζήτησε το λόγο από τον ρεπόρτερ της ΕΡΤ, για να κάνει μια… τρομερή δήλωση on camera. Με το χαμόγελο “ζωγραφισμένο” στα χείλη, ο παίκτης της Πυλαίας ανέφερε: “Θέλω να πω μπράβο σε όλους. Είμαστε μια ομάδα από μια γειτονιά από τα Κωνσταντινοπολίτικα Πυλαίας, από ένα σχολείο, από μια παρέα και θέλω να ευχαριστήσω όλους … φίλους, συγγενείς, οικογένεια που μας στηρίζουν και τους συμπαίκτες μου. Γιαγιά, το πήραμε!”.

Ο αγώνας

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ πέτυχε ο ΑΕΣΧ Πυλαίας, κατακτώντας το κύπελλο Ελλάδας για την περίοδο 2021-22, το πρώτο της ιστορίας της.Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήγε στο final-4 της Κοζάνης ως το απόλυτο αουτσάιντερ, νίκησε αρχικά τον περσινό φιναλίστ ΠΑΟΚ και στον τελικό… έκανε το “μπαμ”, επικρατώντας και της κατόχου του τροπαίου ΑΕΚ με 21-20 (ημίχρονο 12-9).

Με αμιγώς ελληνική σύνθεση, πολλά νέα παιδιά και σαφώς λιγότερες εναλλακτικές λύσεις από την Ενωση, το συγκρότημα του Μπάμπη Ανανιάδη αγωνίστηκε με τρομερό πάθος στην άμυνα, όπου και πάλι δέσποζε ο τερματοφύλακας Μπαμπατζανίδης, επέβαλε αργό ρυθμό και ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, αντέχοντας και στην τελική αντεπίθεση του «Δικεφάλου».

ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Στεφάνοβιτς , Τζηράς , Σεβέλεφ, Νικολαΐδης, Λέμος , Άντζελιτς, Μυλωνάς , Ηλιόπουλος, Μπουκοβίνας, Πλάθα , Μόγια , Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου , Ουγκάλντε , Καλόμοιρος, Κεδέρης.

Πυλαία (Μπάμπης Ανανιάδης): Μπαμπατζανίδης, Ζαφείρης , Αντωνιάδης , Μέτσης, Ελευθεριάδης , Ν. Κουκμίσης, Τσαμεσίδης , Γιαννακίδης, Κ. Κουκμίσης , Σαμαράς, Αλεξανδρίδης, Παπαγεωργίου , Αλατσατιανός , Γιαννακόπουλος, Τριανταφυλλίδης , Μπάτζιος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις