Μια σεφ με 15 χρόνια προϋπηρεσίας αποκαλύπτει το μυστικό για τέλεια τηγανητά αυγά. Η Alissa Fitzgerald περιγράφει στο Insider το ένα και μοναδικό, πολύ απλό μυστικό, για να γίνουν τα τηγανητά αυγά λαχταριστά και να ψηθούν τέλεια.Τα αυγά αποτελούν μια πλούσια και αγαπημένη τροφή για μικρούς και μεγάλους. Τρώγονται για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό και με πραγματικά άπειρους τρόπους, αλλά και συνδυασμούς. Πηγαίνουν σχεδόν με τα πάντα, τρώγονται με λαχτάρα.
«Κατ’ αρχάς, όσο υψηλότερης ποιότητας και όσο πιο φρέσκο είναι το αυγό, τόσο καλύτερη γεύση έχουν. Είναι καλό να παίρνετε αυγά από τις τοπικές λαϊκές αγορές, αν μπορείτε, ενώ αν αγοράζετε αυγά από τα σούπερ μάρκετ, αναζητήστε αυτά που έχουν συσκευαστεί πιο πρόσφατα. Θέλετε επίσης μια καλή ποσότητα ελαιόλαδου καλής ποιότητας, το οποίο θα καλύψει το τηγάνι σας και θα σας βοηθήσει να τηγανίσετε το αυγό σωστά».
Πώς τηγανίζουμε το αυγό σωστά
Περιγράφοντας τη σωστή διαδικασία τηγανίσματος του αυγού, η σεφ εξηγεί:
Ανάψτε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι.
Περιμένετε να κάψει το λάδι.
Αλατίστε το λάδι με λίγο αλάτι και στη συνέχεια ρίξτε μέσα το αυγό.
Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
Και, για το μεγάλο κόλπο, πάρτε ένα κουτάλι: Πάρτε με το κουτάλι λίγο λάδι από το τηγάνι και ρίξτε το πάνω στον κρόκο. Αφήστε το για δύο με τρία λεπτά στο τηγάνι, μέχρι οι εξωτερικές άκρες του αυγού να γίνουν τραγανές και χρυσοκάστανες και ο κρόκος να ψηθεί στη σωστή θερμοκρασία.
Λόγω της θερμότητας στην επιφάνεια του τηγανιού, το αυγό θα γίνει ωραία τραγανό.
Ρίχνοντας με το κουτάλι το λάδι, ουσιαστικά ποσάρουμε το πάνω μέρος του αυγού.