Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Ελευσίνας: Στήριξη της ΚΕΔΕ στην πολιτιστική πρωτεύουσα
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Ελευσίνας: Στήριξη της ΚΕΔΕ στην πολιτιστική πρωτεύουσα

Δήμος Ελευσίνας: Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. με τον Δήμαρχο Αργύρη Οικονόμου και ξενάγηση στην πόλη.

Την πόλη της Ελευσίνας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος Τρικκαίων και Δήμαρχος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) Δημήτρης Παπαστεργίου, τον οποίο και υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Ελευσίνας, ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της Κ.Ε.Δ.Ε., Γιάννης Καραγιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Μαυρογιάννης, Μενέλαος Μίχας, Δημήτρης Παπαγιάνναρος, Λεωνίδας Παππάς και Φώτης Τατάκης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Σουλτάνα Σπυροπούλου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιάννης Παναγιωτούλιας. Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου αναφέρθηκε σε όλες τις εξελίξεις και τα έργα που πραγματοποιούνται στην πόλη, την προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή εν μέσω πανδημίας και ενεργειακής κρίσης, ζητήματα που συζητήθηκαν και εκτενώς στο πρόσφατο Συνέδριο Δημάρχων της Κ.Ε.Δ.Ε.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας: «Η στήριξη και αρωγή της Κ.Ε.Δ.Ε. στον Δήμο, ενόψει μάλιστα και της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας είναι εξαιρετικά σημαντική για την επιτυχία της διοργάνωσης, η οποία θα είναι και η πρώτη και μεγαλύτερη, εξωστρεφής ενέργεια της Ελλάδας στην Ευρώπη μετά την πανδημία. Γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους τα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδίως όσοι εκλεχθήκαμε για πρώτη φορά το 2019 και ήρθαμε αμέσως αντιμέτωποι με μία σειρά από σημαντικά εμπόδια. Παρά τα δυσμενή αυτά γεγονότα, συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, κάνοντας βήματα προόδου και έχουμε ακόμη περισσότερα να επιτύχουμε.

Ανακούφιση η χρονική μεταφορά

»Μάλιστα, η μεταφορά της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας από το 2021 στο 2023 ήταν μία συγκυρία που μας πρόσφερε ιδιαίτερη ανακούφιση μιας και μέχρι το 2019, δεν υπήρχε πρόσφορο έδαφος για υποδομές, αφού δεν παραλάβαμε απολύτως τίποτα, με κίνδυνο της πόλης αλλά και της χώρας να δυσφημιστεί πανευρωπαϊκά. Είμαστε αποφασισμένοι όμως, αυτός ο θεσμός να επιτύχει και να λειτουργήσει ως «όχημα» για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου σε διεθνές επίπεδο».

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Τρικκαίων χαιρέτισε τις δηλώσεις του Δημάρχου Ελευσίνας και μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι στην Ελευσίνα, μία πόλη με μεγάλη ιστορία και πολλές προοπτικές. Χαίρομαι επίσης, που διαπιστώνω πως είστε μία ομάδα που αγαπάει αυτό που κάνει. Τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πολλά και αυξανόμενα. Η Κ.Ε.Δ.Ε. βρίσκεται και θα βρίσκεται δίπλα στους Δήμους και στις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Μετά και τους χαιρετισμούς και τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων Αντιδημάρχων, ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου πρόσφερε αναμνηστικά της πόλης μας, ενώ η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΠΠ23, μία συμβολική μπλούζα με το λογότυπο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Τέλος, ακολούθησε ξενάγηση στην πόλη και στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις