Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορεία Ζακ Κωστόπουλου σήμερα: Συγκέντρωση στο Μοναστηράκι εις μνήμη του δολοφονημένου
ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία Ζακ Κωστόπουλου σήμερα: Συγκέντρωση στο Μοναστηράκι εις μνήμη του δολοφονημένου

Πορεία Ζακ Κωστόπουλου σήμερα: Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία στο Μοναστηράκι και αναμένεται να καταλήξει στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πορεία που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας στην μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου στο Μοναστηράκι από ομάδες ΛΟΑΤΚΙ και συλλογικότητες οι οποίες ζητούν δικαιοσύνη. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία στο Μοναστηράκι και αναμένεται να καταλήξει στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος και συγκεκριμένα στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο ακτιβιστής.

Το κάλεσμα στη συγκέντρωση έχει απευθύνει μεταξύ άλλων και η σελίδα «Justice For Zak/Zackie» που έχει δημιουργηθεί στο Facebook για τον Ζακ Κωστόπουλο που δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018. Αξίζει να αναφερθεί πως οι φίλοι και συγγενείς του αδικοχαμένου Ζακ νιώθουν πως η μνήμη του δεν δικαιώθηκε παρόλο που σήμερα το μεσημέρι βγήκε καταδικαστική απόφαση για τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη οι οποίοι ήταν άμεσα εμπλεκόμενοι ενώ αθώοι κρίθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί.

Εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται στην πλατεία Μοναστηρακίου

«Το αίμα κυλάει, δικαίωση ζητάει. Όλα απόψε στις 19:30 στο Μοναστηράκι» επισημαίνεται στην ανάρτηση που ανέβηκε στη σελίδα «Justice For Zak/Zackie» περίπου μία ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστήριου. Αυτή την ώρα εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται στην πλατεία Μοναστηρακίου κρατώντας πανό ενώ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να πραγματοποιηθούν πορεία προς την οδό Γλαδστωνος όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Ζακ Κωστόπουλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις