H μαρμελάδα φράουλα είναι πάντα μια καλή ιδέα για ένα εύκολο, γρήγορο και λαχταριστό γεύμα. Δύσκολα θα βρεις κάποιον να σου πει πως δεν τρώει φράουλες! Επομένως, τώρα που είναι η εποχή τους, μπορείς με 3 μόνο υλικά να έχεις πάντα στο ψυγείο λίγη μαρμελάδα για το πρωινό ή και το απογευματινό σου.
Τη συνταγή για μαρμελάδα φράουλα βρήκαμε από το coolartisan.gr
Υλικά
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1/2 λεμόνι,μόνο το χυμό του
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσανάκι και τυχόν άσπρα μέρη. Με το χέρι τις λιώνουμε καλά και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μετά από λίγο θα δούμε ότι βγάζουν αφρό. Τον αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν τη βγάζουμε με μια ξύλινη κουτάλα και κυλούν αργά οι σταγόνες. Τότε προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2΄.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι κει μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Πρέπει να είναι ζεστά και αποστειρωμένα, το ίδιο και η μαρμελάδα μας. Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι πάνω.
Κλείνουμε πολύ καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο.