Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Ένα τραπέζι λίγο πριν το Πάσχα έκανε στα Χανιά η Ντόρα Μπακογιάννη με καλέσμένους τρεις Αμερικανούς γερουσιαστές της επιτροπής Άμυνας και Εξοπλιστικών των ΗΠΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κα Μπακογιάννη έστειλε σαφέσταστα μηνύματα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λέγοντας: «Αυτά τα F 16 που σας ζητάνε οι Τούρκοι, είναι εκείνα που παραβιάζουν συνεχώς τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας». Και από ό,τι φαίνεται το έλαβαν το μήνυμα οι Αμερικανοί.

Ένα διαφορετικό δείπνο πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες σε κρητική ταβέρνα στην Αθήνα, αφού βρέθηκαν μετά από πολύ καιρό όλοι οι πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ. Το παρών βέβαια έδωσε και ο νυν πρόεδρος και γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης και το κάλεσμα έκανε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης. Χατζηδάκης, Μιχαλολιάκος, Κουλιζάκος, Στυλιανίδης, Δέρβος, Ιωαννίδης και Παπανικολάου ήταν μερικοί από τους παρευρισκόμενους. Ο μόνος που έλειπε ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης λόγω υποχρεώσεων που τον κράτησαν στις Βρυξέλλες. Το μενού κρητικό από ό,τι μάθαμε και η συζήτηση αμιγώς πολιτική όπως αναμενόταν.

Κι άλλο κόμμα

Ένα ακόμη κόμμα φαίνεται πως θα δημιουργηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με επικεφαλής έναν παλιό μας γνώριμο. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος σύμφωνα με την ιστοσλίδα iskra θα ιδρύσει ένα «πατριωτικό κοινωνικό πολιτικό κίνημα». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα ο κ. Λαφαζάνης και οι συνεργάτες του θα κάνουν επίσημες ανακοινώσεις για το όνομα του Κινήματος και θα ακολουθήσει προς συζήτηση το αρχικό σχέδιο της προγραμματικής Διακήρυξης.

 

Συμβολικό

Το συμβολικό ποσό του ενός ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν όσοι θελήσουν να εγγραφούν μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη συνέδρων για τις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις και έτσι να αποκτήσουν και το δικαίωμα να ψηφίσουν την προσεχή Κυριακή 8 Μαΐου για το όνομα του κόμματος.

Αληθεύει;

Αληθεύει ότι ο εξαιρετικός πανεπιστημιακός Γιάννης Πανούσης βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το ΚΙΝΑΛ, ώστε να προσωρησει στο κόμμα; Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη επί ΣΥΡΙΖΑ έχει παρελθόν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αφού το πρώτο κόμμα στο οποίο είχε ενταχθεί ήταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το 1978. Οψόμεθα!

 

Πολιτική και μπάλα

Ακούγεται ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος θα ήθελε στο νέο του κόμμα, το οργανόγραμμα του οποίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, τον γνωστό παλίμαχο ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσίαρτα, του οποίου οι δημόσιες τοποθετήσεις έχουν προκαλέσει αρκετές συζητήσεις στο παρελθόν. Για να δούμε θα γίνει η ντρίπλα;

 

Γιος και στιχουργός

Ο γιος της Άννας Διαμαντοπούλου Χάρης Σαβαλάνος είναι ο στιχουργός του νέου τραγουδιού του Κωνσταντίνου Αργυρού «Ελεύθερος», που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Μάλιστα η κα Διαμαντοπούλου ανήρτησε στα σόσιαλ μίντια μια παλιά φωτογραφία με τον γιο της και έγραψε: «Ο μικρούλης Χάρης μου, που πλέον είναι ελεύθερος για μια ζωή». Και πώς να μην είναι χαρούμενη η μητέρα, αφού το τραγούδι έγινε ήδη επιτυχία;

 

Στο κτήμα

Στο «Κτήμα κυρ Γιάννη» στην Νάουσα βρέθηκε πριν λίγες ημέρες η πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το κτήμα βέβαια ανήκει στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που η ίδια τον αποκαλεί φίλο της πολύ πριν εκλεγεί στο αξίωμα της προέδρου της Δημοκρατίας. Η κα Σακελαροπούλου ξεναγήθηκε στο διάσημο οινοποιείο του κτήματος από τον Γιάννη Μπουτάρη και τον γιο του Στέλιο, ενώ παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλαος Καρανικόλας, αφού εκείνες τις ημέρες ήταν η επέτειος των 200 χρόνων από το ολοκαύτωμα των Ναουσαίων.

Σημαντική πρωτοβουλία

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ουκρανικής Ομοσπονδοίας Άρσης Βαρών Σεργκεί Μπούμπκα τού ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα καλύψει όλα τα έξοδα της διαμονής και διατροφής της Ουκρανικής Αποστολής που συμμετέχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων και Νεανίδων που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο έως τις 10 Μαΐου. Πολλά συγχαρητήρια να πούμε γιατί είναι μια ακόμη στήριξη από την χώρα μας στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

 

Η επίσκεψη του Πύρρου

Ο κορυφαίος Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας βρέθηκε στο Ηράκλειο όπου διεξάγεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα άσρης βαρών εφήβων-νεανίδων με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα της Ελληνικής Άρσης Βαρών. Ο πολυνίκης αθλητής μας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και δέχτηκε πολλά δώρα από τον δήμαρχο της πόλης, αλλά και φορείς του αθλητισμού.

 

Ο Παύλος και ο Θεός

Και νέες δηλώσεις με το συνηθισμένο του ύφος έκανε ο Παύλος Πολάκης με αφορμή την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η πρώην υπουργός Φωτεινή Αραμπατζή και την ψηφοφόρία για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Ο κ. Πολάκης, παρεμβαίνοντας στην συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης, είπε : «Αποδείχθηκε ότι είχα δίκιο, αλλά εσείς ψηφίσατε υπέρ της άρσης της ασυλίας μου. Δεν ντρέπεστε καθόλου; Υπάρχει διαδικασία να γυρίσει πίσω όλο αυτό; Όλα εδώ πληρώνονται. Ο Θεός συγχωρεί, αλλά εγώ ποτέ».

 

Σενάρια επί σεναρίων

Δεν μας έφταναν τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες που έχουν διαψευστεί πολλές φορές από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τώρα έχουμε και τα σενάρια για ανασχηματισμό μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, που είπε στους υπουργούς ότι, αν θέλουν να ασχοληθούν με τις εκλογές, να τους απαλλάξει από τα καθήκοντά τους. Σενάρια επί σεναρίων συνεχώς!

Περί λεφτόδεντρων

Παραφορέθηκε αυτή καραμέλα με τα λεφτόδεντρα τόσο από την ΝΔ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα λοιπόν, που έγιναν οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, η κουβέντα θα επανέλθει ή θα σταματήσει; Γιατί από την μια ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τώρα βρήκε τα λεφτά μετά από εννιά μήνες, άρα κακώς κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για λεφτόδεντρα και από την άλλη η ΝΔ θα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ανακαλύπτει νέα λεφτόδεντρα για να δοθούν περισσότερα χρήματα. Πολύ δέντρο, πολύ λεφτόδεντρο, ρε παιδιά, για ηρεμήστε λίγο.

Γιατρός για όλους

Το νέο νομοσχέδιο που εισάγει στην χώρα μας τον γιατρό για όλους αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση. Τα δύο βασικά στοιχεία του είναι ότι ο κάθε πολίτης θα αποκτήσει τον προσωπικό του γιατρό που θα τον εξετάζει, θα τον κατευθύνει και θα έχει εις γνώσιν του όλο το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, ενώ επιπλέον για κάθε εξέταση ο ασθενής δεν θα καταβάλει χρήματα, αλλά η αμοιβή του γιατρού θα δίνεται από τον ΕΟΠΥΥ μέσω της σύμβασης που θα έχει υπογράψει.

 

Στο Διαφάνι

Στο καφενείο όπου γίνονται τα γυρίσματα της πετυχημένης σειράς Άγριες Μέλισσες βρέθηκε ο πρώην επίτροπος της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος με ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια. Ο κ. Αβραμόπουλος ανέβασε μια φωτογραφία με τους πρωταγωνιστές της σειράς, όπου δείχνει να το διασκεδάζει ιδιαίτερα.

 

Βαρουφάκης για Τσίπρα

Την επικείμενη εκλογή του Αλέξη Τσίπρα εν νέου στη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο Γιάννης Βαρουφάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Τα λόγια του επικεφαλής του ΜεΡΑ25, ωστόσο, δεν ήταν πολύ κολακευτικά: «Ο πρώτος που κατέβηκε ως μόνος υποψήφιος στον λαό ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου και είδαμε πού κατέληξε. Η εκλογή αρχηγού από την βάση με τον τρόπο που γίνεται είναι ένα σόου».

Σπουδαία κίνηση

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας απόθεσε λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έχασαν την ζωή τους τα θύματα της ΜΑΡΦΙΝ ανήμερα της επετείου της δολοφονικής αυτής ενέργειας. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η πολιτεία αφού επί δώδεκα τώρα χρόνια η ταυτότητα των δολοφόνων δεν έχει βρεθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις