Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ουκρανία πόλεμος: Νέο πλήγμα σε ρωσική φρεγάτα στη Μαύρη Θάλασσα
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία πόλεμος: Νέο πλήγμα σε ρωσική φρεγάτα στη Μαύρη Θάλασσα

Ουκρανία πόλεμος: Η ρωσική φρεγάτα φέρεται ότι χτυπήθηκε από αντιπλοϊκό πύραυλο – Αναφορές για πυρκαγιά που σημειώθηκε στο πλοίο, που έπλεε κοντά στο Φιδονήσι.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας διατείνονται ότι οι  ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις κατάφεραν πλήγμα στη ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov. Η είδηση φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται και από το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο αλλά και από βουλευτή από την Οδησσό. Η φρεγάτα έχει καθελκυστεί το 2017 και θεωρείται προηγμένη κύρια μονάδα κρούσης του Στόλου Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Ειδικότερα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται δηλώσεις βουλευτή από την Οδησσό, αλλά και στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από τις επίσημες αρχές. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα της Οδησσού, μια πυρκαγιά σημειώθηκε στο πλοίο χθες βράδυ προς τα ξημερώματα της 6ης Μαΐου, με αποτέλεσμα σωστικά πλοία και πτητικά μέσα να σπεύσουν στην περιοχή. Το πλοίο έπλεε κοντά στο Φιδονήσι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις