Η Κλέλια Ρένεση ξεσπά εναντίον της κίνηση της δημάρχου του ακριτικού νησιού να γκρεμίσει τις καλύβες στις οποίες μένουν ερημίτες. Η γνωστή ηθοποιός ξέσπασε κατά της συγκεκριμένης απόφασης της δημάρχου, αναρτώντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook το παρακάτω κείμενο: «Μαθαίνουμε ότι στην Γαύδο αποφασίστηκε το ξερίζωμα των μόνιμων κατασκηνωτών και σήμερα κιόλας ξηλώθηκαν πολλές καβάτζες. Αυτό το καταφύγιο των άγριων πετούμενων, των ποιητών, των ονειροπόλων, των ασυμβίβαστων, των ερημιτών, των φυσιολατρών, των μοναχών φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος του.
Οκ, το εμπεδώσαμε. Όλοι θα πρέπει να παραθερίζουμε σε οργανωμένα κλουβιά, να δροσιζόμαστε στη θάλασσα σε σειρά προτεραιότητας, να πληρώνουμε και για τον ήλιο που μας κοιτάει και βεβαίως να είμαστε φρόνιμοι, συνεπείς και φιλήσυχοι πολίτες και προπάντως υπέροχοι ΠΕΛΑΤΕΣ. Όλους τους παραδείσους της χώρας μας να τους δίνουμε απλόχερα σε μεγαλοεπενδυτές που θα φέρουν φράγκα και έτσι να μην μείνει μία θέση κάτω απ’ τον ήλιο που μας χάιδεψε παρά μόνο αν τους τα ακουμπάμε» έγραψε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:
«Όταν έγραψα τον στίχο «την γαύδο να την κλέψουμε από τον χάρτη» έκανα μια ευχή να μην φτάσουν εκεί οι «καθωσπρεπισμοί» της άρρωστης βαριά κοινωνία μας. Όπως φαίνεται δεν έπιασε… Το τραγούδι αυτό το έγραψα κάτω από τον κέδρο που με φιλοξενούσε με τα πόδια μου βαθιά χωμένα στην άμμο, συνδεδεμένη με τη γη που με αγκάλιαζε… χωρίς κλειδιά, χωρίς σκεπή, χωρίς ρεύμα, χωρίς φως… ελεύθεση. Σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρεθώ μιλάω για το όσα μου έμαθε αυτό το νησί. Για μένα και για σένα. Μεγάλο κρίμα»
Δείτε την ανάρτηση της ηθοποιού:
Υπενθυμίζεται ότι μετά την εκπομπή «Αυτοψία», στην οποία προβλήθηκε το θέμα των ερημιτών της Γαύδου που ζουν στις πανέμορφες παραλίες της χειμώνα – καλοκαίρι, η δήμαρχος του νησιού, Λίλιαν Στεφανάκη μαζί με συνεργείο της δημοτικής αρχής, γκρέμισαν τις αυτοσχέδιες καλύβες και απείλησε τους ερημίτες ότι θα τους στείλει τον εισαγγελέα. Το θέμα της τηλεοπτικής εκπομπής αφορούσε τις ξεχωριστές περιπτώσεις συνανθρώπων μας, που “μετανάστευσαν” στις παραλίες της Γαύδου, από διάφορα μέρη της χώρας, ακόμη και από το εξωτερικό, ο καθένας για τον δικό του λόγο, δημιουργώντας μια μικρή κοινότητα, τα μέλη της οποίας συνυπάρχουν αρμονικά, σεβόμενοι το περιβάλλον.