Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έλον Μασκ – Τραμπ: Τον επαναφέρει στο Twitter
ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ – Τραμπ: Τον επαναφέρει στο Twitter

Έλον Μασκ - Τραμπ: «Ανόητη και ηθικά λανθασμένη» η απαγόρευση εις βάρος του

Ο Έλον Μασκ δήλωσε την Τρίτη ότι θα ακυρώσει τη μόνιμη απαγόρευση του τέως προέδρου Τραμπ από το Twitter. Αυτό θα συμβεί, βέβαια, εάν η προσφορά του, ύψους 44 δισ. δολαρίων, για την αγορά της εταιρείας είναι επιτυχής. Ο Μασκ είπε στους «Financial Times» ότι η απαγόρευση «ήταν ηθικά λανθασμένη και τελείως ανόητη». Η απόφαση του Twitter «αποξένωσε ένα μεγάλο μέρος της χώρας και δεν είχε τελικά ως αποτέλεσμα να μην έχει φωνή ο Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο Μασκ, ο οποίος μιλούσε μέσω τηλεδιάσκεψης σε εκδήλωση αυτοκινήτων των Financial Times.

Αντίθετος στον μόνιμο αποκλεισμό χρηστών από το Twitter ο Έλον Μασκ

«Θα αντέστρεφα τη μόνιμη απαγόρευση. Θα πω ότι δεν είμαι ιδιοκτήτης του Twitter ακόμα, επομένως αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβεί σίγουρα, γιατί τι θα συμβεί αν δεν γίνω τελικά ιδιοκτήτης του Twitter; Αλλά η γνώμη μου, και ο Τζακ Ντόρσεϊ [ο συνιδρυτής του Twitter, και πρώην CEO της πλατφόρμας], θέλω να είμαι σαφής, συμμερίζεται αυτή την άποψη, είναι ότι δεν πρέπει να έχουμε μόνιμες απαγορεύσεις». Εξάλλου, ο Μασκ θεωρεί πως οι μόνιμες απαγορεύσεις στο Twitter πρέπει να πραγματοποιούνται σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, μόνο για λογαριασμούς που είναι bot, απάτες ή spam.

«Τώρα θα πάει στο Truth Social, όπως και ένα μεγάλο μέρος της δεξιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οπότε, νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να καταλήξει, ειλικρινά, χειρότερο από το να υπάρχει ένα ενιαίο φόρουμ όπου όλοι μπορούν να συζητούν», πρόσθεσε. «Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να πει ό,τι θέλει να πει. Εάν πει κάτι που είναι παράνομο ή καταστροφικό για τον κόσμο, τότε θα πρέπει να υπάρξει ίσως ένα τάιμ άουτ, προσωρινή αναστολή ή αυτό το συγκεκριμένο tweet να γίνει αόρατο», είπε ο Μασκ.

Ο Τραμπ δεν θα επιστρέψει στο Twitter -Ακόμη και μετά την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ

Ο Τραμπ, πάντως, έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν θα επιστρέψει στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αντ’ αυτού θα χρησιμοποιήσει τη δική του πλατφόρμα, την Truth Social. Υπενθυμίζεται πως ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ είναι αποκλεισμένος από τη δημοφιλή πλατφόρμα, Twitter, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων και ρητορικής μίσους ενώ ανά καιρούς «μπλοκάρονται» και άλλοι λογαριασμοί που προωθούν δηλώσεις του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις