Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Μια δέσμευση που θα συζητηθεί πολύ τους επόμενους μήνες έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τις εκλογές για την αλλαγή ονόματος του Κινήματος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη μίλησε για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ: «Τα χρέη δεν τα δημιούργησε η γενιά μου, αλλά οφείλουμε απέναντι στον ελληνικό λαό να τα διαχειριστούμε με διαφάνεια. Δέσμευση και προτεραιότητά μου είναι να ρυθμιστούν όλα αυτά τα χρέη, ώστε να είμαστε 100% συνεπείς απέναντι σε αυτά που ανέφερα». Μεγάλη πληγή για το ΠΑΣΟΚ είναι αυτή και μακάρι ο Νίκος Ανδρουλάκης να βρει τρόπο να την επουλώσει.

Στη Θεσσαλονίκη εκτός από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πήγαν να ψηφίσουν ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, αλλά και η ανεξάρτητη βουλευτής στη Β΄ Περιφέρεια Κωνσταντίνα Αδάμου, που είχε εκλεγεί στις εκλογές του 2019 με το ΜεΡΑ25. Να τους θεωρούμε σίγουρους στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ ή να περιμένουμε λίγο ακόμα;

Λειτουργεί ξανά

Την επαναλειτουργία της πρεσβείας μας στο Κίεβο ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που είχε κλείσει στις 25 Φεβρουαρίου, μια ημέρα μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας τοποθετήθηκε ο Μανώλης Ανδρουλάκης, που ήταν ο τελευταίος διπλωμάτης που έφυγε από την Μαριούπολη.

 

Οι δύοι γιοι

Στο συνέδριο της ΝΔ συναντήθηκαν πριν λίγες ημέρες ο γιος του νυν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γιο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Οι δύο νέοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν λίγο πριν την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά και συνομίλησαν για αρκετή ώρα και για πολλά θέματα, όπως μάθαμε.

Η πρώτη βόλτα

Την πρώτη του βόλτα στην Αθήνα έκανε ο νέος Αμερικανός πρέσβης στην χώρα μας Τζορτζ Τσούνης. Ο κ. Τσούνης περπάτησε μαζί με την μητέρα του στην Πλάκα, όπου συνάντησε τυχαία και έναν συγγενή του από το χωριό Πλάτανο, όπου και κατάγεται. Όπως έγραψε ο ίδιος στα σόσιαλ μίντια: «Χάρηκα πολύ που έπεσα πάνω σε ένα συγγενή μου, τον Περικλή , από το χωριό μου τον Πλάτανο στην πρώτη απογευματινή μου έξοδο στην Πλάκα! Είναι υπέροχο που γύρισα. Εδώ είμαστε με την μητέρα μου Ελένη.

Υποψήφιος

Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε ο Σταμάτης Μαλέλης, που τελικά έκανε το μεγάλο βήμα και από την δημοσιογραφία θα μεταπηδήσει στην πολιτική. Όπως είπε, στους βασικούς του στόχους είναι να αρχίσει η συγκρότηση μιας ισχυρής ομάδας που θα βγάλει το Βόρειο Αιγαίο από τον φαύλο κύκλο της υποανάπτυξης.

 

Ο μοντέρνος

Ότι ο πρωθυπουργός είναι ένας άνθρωπος της σύγχρονής εποχής το γνωρίζουμε. Και αυτό φάνηκε και από την επιλογή του τραγουδιού που ακουγόταν όταν μπήκε στον χώρο του συνεδρίου της ΝΔ .Το κομμάτι Aurora είναι ένα τραγούδι πολύ γνωστό, αφού κυριαρχούσε τα προηγούμενα χρόνια σε όλα τα μπαρ και τα κλαμπ της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις