Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς κατάταξη: Πέρασε τον Ναδάλ, με άλλον αέρα στο Roland Garros
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσιτσιπάς κατάταξη: Πέρασε τον Ναδάλ, με άλλον αέρα στο Roland Garros

Τσιτσιπάς κατάταξη: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα φιγουράρει στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα φιγουράρει στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης από τη Δευτέρα (16/5), ανεξάρτητα από το αν θα καταφέρει να προκριθεί στον τελικό της Ρώμης.

Ο πρόωρος αποκλεισμός του Ραφάελ Ναδάλ στην ιταλική πρωτεύουσα του κόστισε μία θέση, με τον Τσιτσιπά να προσπερνάει τον Ισπανό τενίστα και να τον στέλνει στην πέμπτη θέση ενόψει του Roland Garros που ακολουθεί. Αυτό σημαίνει ότι στο κορυφαίο γαλλικό τουρνουά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα συναντήσει τον Τζόκοβιτς ή τον Μεντβέντεφ μόνο στα ημιτελικά. Αντίθετα, ο Ναδάλ θα έχει προημιτελικό με κάποιον από τις πρώτες θέσεις του ταμπλό.

Σήμερα ο αγώνας με τον Ζβέρεφ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει το μεσημέρι (15:30) τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα ημιτελικά της Ρώμης και στοχεύει να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (15/5). Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είναι συνηθισμένος στις τιτανομαχίες με τον Ζβέρεφ στο χώμα, με τους δύο τενίστες να έχουν βρεθεί αντιμέτωποι τις προηγούμενες εβδομάδες στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο και της Μαδρίτης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έχουν μοιραστεί τις νίκες, με τον Έλληνα τενίστα να θέλει να πάρει εκδίκηση για την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας στη Μαδρίτη. Αυτή θα είναι η 12η φορά που θα συναντηθούν οι δύο τενίστες, με τον Τσιτσιπά να προηγείται 7-4 στις νίκες. Αυτή θα είναι η 5η χωμάτινη αναμέτρησή τους όπου ο Στέφανος μετράει τρεις νίκες και μια ήττα. Στο δεύτερο ημιτελικό, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό αντιμετωπίζοντας τον Κάσπερ Ρουντ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις