Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

19

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 14χρονος Πατήσια – αυτοκτονία: Για άγριο μπούλινγκ μιλούν οι συμμαθητές του
ΕΛΛΑΔΑ

14χρονος Πατήσια – αυτοκτονία: Για άγριο μπούλινγκ μιλούν οι συμμαθητές του

Σοκ και θλίψη με την αυτοκτονία του 14χρονου -Γιατί παρενέβη εισαγγελέας, το «blackout challenge» που ερευνούν

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει η αυτοκτονία του 14χρονου Μάκη στα Σεπόλια, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του, μέσα στο δωμάτιό του. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών ερευνά το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία για τον 14χρονο που βρήκαν οι γονείς του απαγχονισμένο στο δωμάτιό του στο διαμέρισμα της οικογένειας στα Σεπόλια. Με παρέμβασή της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ζητά τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την τραγική υπόθεση του ανήλικου αυτόχειρα. Ήδη δόθηκε εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει τα ηλεκτρονικά αρχεία του παιδιού, ώστε να διακριβωθεί αν η πράξη του αγοριού σχετίζεται με συμμετοχή του σε συγκεκριμένη «πρόκληση» που θέτει προσφιλής σε άτομα νεαρής ηλικίας πλατφόρμα, τα οποία καλούνται να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους. Πρόκειται για το «blackout challenge», την πρόκληση στο TikTok.

Bullying;

Ωστόσο, δεν είναι το μόνο ενδεχόμενο που θα εξεταστεί. Από τα ηλεκτρονικά στοιχεία, ίχνη και επικοινωνίες του 14χρονου θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο το παιδί να είχε πέσει θύμα bullying ή να είχε κάποια ερωτική απογοήτευση.  Οι περισσότεροι συμμαθητές του κάνουν λόγο για άγριο bullying που δεχόταν το 14χρονο αγόρι, αφού, όπως αναφέρουν, «τον πείραζαν συστηματικά κάποια παιδιά». Και δεν το ήξερε κανείς.  Ένας άλλος μαθητής του σχολείου, θεωρεί ότι «του το έκαναν αυτό επειδή δεν θα σήκωνε ποτέ χέρι να χτυπήσει κάποιον. Δεν ξέρω πως ξεκίνησε το bullying που του έκαναν, ξέρω μόνο ότι γινόταν από πάρα πολλά παιδιά. Ούτε ο διευθυντής ήξερε τίποτα, ούτε κανένας από τους καθηγητές».

«Γινόταν εδώ και ένα χρόνο και οι καθηγητές δεν έκαναν τίποτα. Πρέπει να έρθει αστυνομία, γίνεται σε πολλά παιδιά αυτό. Του πέταγαν νεράτζια την Παρασκευή από το σχολείο μέχρι το σπίτι του, τον έφτυναν, του πέταγαν νερά και οι καθηγητές δεν έκαναν τίποτα. Δεν πιστεύω αυτά με το Tik Tok, ίσως είχε κάποια προβλήματα ο ίδιος. Η μάνα του παιδιού μας είπε πως ο 14χρονος έχει τραβήξει το βίντεο με τον θάνατό του» είπε στο Πρώτο Θέμα άλλος συμμαθητής του 14χρονου.

Φως στην όλη υπόθεση θα δώσουν και οι καταθέσεις των γονιών του και των φίλων του. Ο 14χρονος μαθητής βρέθηκε απαγχονισμένος από τη μητέρα του την περασμένη Παρασκευή, 13 Μαΐου, μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού του, στην περιοχή των Σεπολίων. Η ΕΛ.ΑΣ. διενεργεί έρευνα για το περιστατικό, ενώ παράλληλα εξετάζει το λάπτοπ και το κινητό τηλέφωνο του 14χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αθλητής του παγκράτιου.

Θλίψη για τον χαμό του 14χρονου Μάκη στα Σεπόλια

Άνθρωποι που γνώριζαν το παιδί δεν μπορούν να διανοηθούν τον τραγικό χαμό του. Μάλιστα τα συλλυπητήρια μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ολοένα και πληθαίνουν. «Πόσο λυπηρό να χάνονται νέα παιδιά! Συλλυπητήρια στην οικογένειά του! Καλό παράδεισο να έχει!», «Καλό παράδεισο να έχεις αγόρι μου. Δύναμη και κουράγιο στους γονείς στου και στον αδερφό του», «Πόσο κρίμα και πόσο άδικο συλλυπητήρια στην οικογένεια του», είναι μερικά από τα μηνύματα χρηστών στο Facebook για την απώλεια του παιδιού.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο σύλλογος στον οποίο ο 14χρονος ήταν αθλητής

Συγκεκριμένα: «Με απέραντη θλίψη και ανείπωτο πόνο, η οικογένεια του Συλλόγου μας, αποχαιρετά ένα πολύ αγαπημένο μέλος της, ένα παιδί μόλις 14 ετών, τον Μάκη (Εμμανουήλ) Παναγιωτόπουλο. Έναν αθλητή που αγωνιζόταν με δύναμη και συνέπεια, μα που δεν πρόλαβε να κατακτήσει τους στόχους του. Το σίγουρο είναι ότι πρόλαβε να κατακτήσει τις καρδιές μας. Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό Παράδεισο, οι προπονητές σου και οι συναθλητές σου».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλέον αναμένονται οι καταθέσεις γονιών και συμμαθητών, η ιατροδικαστική εξέταση, όπως και το τι θα δείξουν οι έρευνες από τις αναλύσεις στις ηλεκτρονικές συσκευές (κινητό τηλέφωνο, υπολογιστής κ.λπ.) του 14χρονου, ώστε να πέσει φως στο δράμα.

Αντίο με καπνογόνα και συνθήματα

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο σχολείο όπου πήγαινε ο 14χρονος, στα Κάτω Πατήσια. Ο διευθυντής του σχολείου, που είχε μιλήσει νωρίτερα στο newsit.gr, είχε πει ότι οι μαθητές προγραμμάτιζαν να αποφαιρετίσουν τον συμμαθητή τους με τον δικό τους τρόπο. Αφού το πρωί άφησαν λουλούδια στο θρανίο του, το μεσημέρι, κατέβηκαν στο προαύλιο και με τις τσάντες τους σχημάτισαν το όνομά του: «Μάκης». Άναψαν καπνογόνα και άρχισαν να το φωνάζουν ρυθμικά και δυνατά, εν μέσω χειροκροτημάτων. Ήταν ο τρόπος τους να του πουν το τελευταίο αντίο…

Πατέρας καταγγέλλει ότι ο γιος του ξυλοκοπήθηκε από μαθητές στο ίδιο σχολείο

Γονέας καταγγέλλει ότι ο γιος του στις αρχές του σχολικού έτους ξυλοκοπήθηκε από άλλους μαθητές του 54ου Γυμνασίου Αθηνών χωρίς αιτία. Η καταγγελία αφορά στο ίδιο σχολείο που φοιτούσε και ο 14χρονος από τον Κολωνό που αυτοκτόνησε, κι ενώ συμμαθητές του καταγγέλλουν bullying που δεχόταν από άλλα παιδιά. Σύμφωνα με την δήλωση του πατέρα, ο γιος του πηγαίνει στην Α’ Γυμνασίου. Στην αρχή της χρονιάς, ένας μαθητής μεγαλύτερης ηλικίας τον χτύπησε άγρια στο πρόσωπο χωρίς να γνωρίζει τον λόγο.

Ο πατέρας του μαθητή αναφέρει μάλιστα ότι η διεύθυνση του σχολείου δεν ενημέρωσε όπως θα έπρεπε τους γονείς, θεωρώντας ότι η παρεξήγηση λύθηκε μεταξύ των μαθητών. Όταν ο γιος του επέστρεψε στο σπίτι το μεσημέρι, οι γονείς του έμειναν άναυδοι όταν τον είδαν με χτυπημένο μάτι. Αμέσως ζήτησαν εξηγήσεις από την διεύθυνση ενώ κατέθεσαν και μηνυτήρια αναφορά κατά του σχολείου. Μάλιστα άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο πατέρας του νεαρού μαθητή καταγγέλλει σε δηλώσεις του πως στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχουν μαθητές που κυκλοφορούν με μαχαίρια και απειλούν συμμαθητές τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις