Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

28

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ / Κορονοϊός: Νέο πρωτοποριακό τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορονοϊός: Νέο πρωτοποριακό τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων

Κορονοϊός: Πώς λειτουργεί το νέο τεστ και τι λένε για αυτό οι επιστήμονες που το ανέπτυξαν.

Ένα τεστ ούρων το οποίο είναι ικανό να ανιχνεύσει την παρουσία αντισωμάτων κατά του κορονοϊού με ακρίβεια συγκρίσιμη – αν όχι καλύτερη – εκείνης του υπάρχοντος τεστ αίματος ανέπτυξαν επιστήμονες. Το εν λόγω τεστ φέρει την ονομασία ELISA (Enzyme-Linked ImmunoSorbent Assay) και παρέχει μια νέα μη επεμβατική μέθοδο η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαπιστωθεί ο βαθμός στον οποίο ένας πληθυσμός έχει εκτεθεί στον κορονοϊό, καθώς επίσης να αξιολογηθεί ο ατομικός κίνδυνος λοίμωξης.

«Το τεστ μπορεί πιθανώς να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση των αντισωμάτων κατά του κορονοϊού που δημιουργούνται από τα εμβόλια» επεσήμαναν οι επιστήμονες με επικεφαλής τη δρα Φερνάντα Λούντολφ της Ιατρικής Σχολής του βραζιλιάνικου Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Minas Gerais, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «Science Advances.

 

Το τεστ δοκιμάστηκε σε 209 δείγματα από 139 ασθενείς, δύο έως 60 μέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων της Covid-19. Η σύγκριση των αποτελεσμάτων έγινε με το ομώνυμο τεστ αίματος ELISA. Διαπιστώθηκε ότι το τεστ ούρων ανίχνευσε επιτυχώς αντισώματα σε 187 δείγματα, εμφανίζοντας ευαισθησία (sensitivity) 94% και ειδικότητα (specificity) 100%, έναντι 88% και 100% αντίστοιχα του τεστ αίματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις