Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Απόδημος ελληνισμός: Η AHEPA αντιδρά για τα F-16 που ζητάει η Τουρκία
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Απόδημος ελληνισμός: Η AHEPA αντιδρά για τα F-16 που ζητάει η Τουρκία

Απόδημος ελληνισμός: Αντίδραση της AHEPA στην στρατιωτική ενίσχυση της Τουρκίας από τις ΗΠΑ.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Τζίμι Κόκοτας, με ανακοίνωσή του σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης τάχθηκε κατά της πολιτικής του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν σχετικά με την πώληση μαχητικών, και όχι μόνο, στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, που δημοσίευσε η «Wall Street Journal», ο κ. Κόκοτας αναφέρει ότι: «Αντιτιθέμεθα σθεναρά στο αίτημα της κυβέρνησης Μπάιντεν στους ηγέτες του Κογκρέσου να εγκρίνουν την πώληση προηγμένων όπλων και άλλου εξοπλισμού για τον τουρκικό στόλο των μαχητικών F-16.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν δικαιολογημένα κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, επειδή παραβίαζε την αμερικανική νομοθεσία. Πρέπει να υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση ότι, επιπλέον, υπό τον κ. Ερντογάν, η Τουρκία έχει συντάξει ιστορικό προκλητικών ενεργειών και παραβιάσεων όχι μόνο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα συμφέροντά τους, αλλά και προς τα μέλη της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ και τους στρατηγικούς εταίρους των ΗΠΑ στην περιοχή. Η Τουρκία, σε τελική ανάλυση, ευνοεί οντότητες που οι ΗΠΑ θα θεωρούσαν κακόβουλους παράγοντες στην περιοχή. Επιπλέον, υπό το καθεστώς Ερντογάν, το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Τουρκίας είναι αβυσσαλέο. Αν και η Τουρκία παρέχει υποστήριξη στην Ουκρανία, αυτό δεν αποτελεί αιτία ανταμοιβής με τη μορφή αναβάθμισης όπλων στον στόλο της, F-16, που μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί εις βάρος των συμφερόντων των ΗΠΑ.

 

Η Τουρκία επίσης δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία. Ακόμη, το γεγονός ότι η (αμερικανική) κυβέρνηση προχωρά σε αυτό το αίτημα ενόσω ο Λευκός Οίκος, την ίδια ώρα, καλωσορίζει τον Πρωθυπουργό μιας χώρας που απειλείται ευθέως από τέτοια αναβάθμιση όπλων, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να γιορτάσει τα 200 χρόνια κοινών αξιών, είναι εκτός τόπου, στην καλύτερη περίπτωση. Το να έχουμε αυτό το αίτημα να επικρεμάται πάνω από τα κεφάλια όλων των εμπλεκόμενων μερών ενόσω ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιεί την ιστορική ομιλία στην συνεδρίαση του Κογκρέσου την Τρίτη, είναι επίσης ατυχές και απογοητευτικό για την ελληνοαμερικανική κοινότητα», αναφέρει ο κ. Κόκοτας.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις