Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Εμμανουέλα ταινία 2022: Επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εμμανουέλα ταινία 2022: Επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Εμμανουέλα ταινία 2022: Με πρωταγωνίστρια τη Λέα Σεϊντού

Μια από τις διασημότερες ερωτικές ταινίες όλων των εποχών, η «Εμμανουέλα», επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνίστρια αυτήν τη φορά τη Λέα Σεϊντού.

Στη σκηνοθεσία της ταινίας, η οποία θα παρουσιαστεί στην Αγορά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών που αρχίζει σήμερα Τρίτη 17 Μαΐου, βρίσκεται η βραβευμένη με Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, Οντρέ Ντιουάν.

Η ταινία θα είναι το αγγλόφωνο ντεμπούτο της Ντιουάν, η οποία έγραψε και το σενάριο, μαζί με τη Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι. Η ταινία θα παρουσιαστεί στους αγοραστές, την τετάρτη 18 Μαΐου.

Η ταινία του 1974, που έκανε διάσημη τη Σίλβια Κριστέλ, ήταν σκηνοθετημένη από τον Ζιστ Ζεκίν και βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του 1967 της Εμανουέλ Αρσάν.

Η ταινία γνώρισε τεράστια επιτυχία διεθνώς και ήταν η πρώτη με σήμανση «ακατάλληλη» της Columbia Pictures. Την πρώτη εκείνη ταινία ακολούθησαν πολλά sequels, που δεν γνώρισαν όμως ανάλογη επιτυχία.

Ίσως η Ντιουάν με την Σεϊντου καταφέρουν να τραβήξουν και πάλι το ενδιαφέρον του κοινού σε κάτι που στην εποχή του ήταν πολύ τολμηρό. Θα έχει, αν μη τι άλλο, πολύ ενδιαφέρον να δούμε τη σημερινή εκδοχή της συγκεκριμένης ιστορίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις