Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσσαλονίκη: Αντιδήμαρχος, λογιστής και εφοριακός συνελήφθησαν για «φακελάκι»
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αντιδήμαρχος, λογιστής και εφοριακός συνελήφθησαν για «φακελάκι»

Θεσσαλονίκη: Ο αντιδήμαρχος ως ιδιώτης λογιστής φέρεται μαζί με έναν συνάδελφό του και μια εφοριακό σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης να εισέπραξαν «φακελάκι».

Ένας αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, ένας λογιστής και ένας εφοριακός συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι ζήτησαν χρήματα από φαρμακοποιό για να διευθετήσουν υπόθεσή του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιδήμαρχος ως ιδιώτης λογιστής φέρεται μαζί με έναν συνάδελφό του και μια εφοριακό σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης να εισέπραξαν «φακελάκι» εκατοντάδων ευρώ.

Ο φαρμακοποιός, ωστόσο, είχε απευθυνθεί στους «αδιάφθορους» και ακολούθησε η σύλληψη των τριών προσώπων. Ο αντιδήμαρχος – λογιστής, κατά πληροφορίες, υποστηρίζει ότι τα προσημειωμένα που εισπράχθηκαν από τον βοηθό του, ήταν η αμοιβή του και αρνείται την κατηγορία. Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε Ειδικό Ανακριτή και μέχρι να απολογηθούν θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε δεκτή την παραίτηση του αντιδημάρχου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργου Αβαρλή. «Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάνει αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής με αφορμή δικαστική εμπλοκή για ιδιωτική του υπόθεση», αναφέρεται σχετικά. Όπως έγινε γνωστό, εκτός από την υπόθεση αυτή, οι διωκτικές Αρχές ερευνούν την εμπλοκή των τριών συλληφθέντων σε τυχόν άλλες υποθέσεις δωροληψίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις