Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

04

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία για Μητσοτάκη: Προκλητικά πρωτοσέλιδα με αφορμή την ομιλία στο Κογκρέσο
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία για Μητσοτάκη: Προκλητικά πρωτοσέλιδα με αφορμή την ομιλία στο Κογκρέσο

Ρωσία για Μητσοτάκη: Εκτενή αφιερώματα κάνει ο ρωσικός Τύπος στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, με έμφαση στον σχεδιασμό για αγορά μαχητικών F-35.

Εκτενή αφιερώματα κάνει ο ρωσικός Τύπος στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, με έμφαση στον σχεδιασμό για αγορά μαχητικών F-35. Το δημοφιλές ρωσικό δίκτυο RT έχει πρώτο θέμα την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, ενώ υπάρχουν αναφορές και στο «λόμπι» που προσπαθεί να αποτρέψει τους Αμερικανούς από το να προχωρήσουν στη συμφωνία αναβάθμισης των τουρκικών F-16.

Με τίτλο «Η Ελλάδα αναζητά όπλα αιχμής από τις ΗΠΑ», το RT αναφέρει ότι «η Αθήνα εκφράζει την επιθυμία να συμμετάσχει στο πρόγραμμα των F-35 και προσπαθεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Τουρκίας να αναβαθμίσει τον δικό της εναέριο στόλο». Το ρεπορτάζ φιλοξενεί τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για τα F-35, προσθέτοντας ότι κατηγορεί την Τουρκία για υπονόμευση της ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο. «Τον Απρίλιο η Ελλάδα και η Τουρκία αλληλοκατηγορήθηκαν για παραβιάσεις του εναέριου χώρου τους» αναφέρει το ρωσικό δίκτυο, εξισώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο… θύτη και θύμα.

Απόσπασμα από την ομιλία Μητσοτάκη

Φιλοξενείται επίσης η ακόλουθη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Το τελευταίο πράγμα που θέλει το ΝΑΤΟ, την εποχή που στοχεύει στην αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας, είναι ακόμη μια εστία αστάθειας, στη νοτιοανατολική του πτέρυγα. Σας ζητώ να το λάβετε αυτό υπόψη σας, όταν λαμβάνετε τις αποφάσεις σας για τους εξοπλισμούς χωρών της ανατολικής Μεσογείου».

Στη συνέχεια του άρθρου αναφέρεται το ιστορικό με την αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 και το βέτο για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Αναφέρεται επίσης ότι Τούρκοι αξιωματούχοι θα βρεθούν στην Ουάσιγκτον, για να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν τη συμφωνία ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις