Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Πώς τρώω το burger: Τα Fridays εξηγούν τι κάνουμε λάθος τοσα χρόνια
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς τρώω το burger: Τα Fridays εξηγούν τι κάνουμε λάθος τοσα χρόνια

Πώς τρώω το burger: Σύμφωνα με τους ειδικούς μας, ο καλύτερος τρόπος για να φάτε ένα burger είναι να το γυρίσετε ανάποδα

Αν λάβουμε υπόψη τους ισχυρισμούς των Fridays, τότε σίγουρα όλοι τρώγαμε εδώ και χρόνια τα burgers λάθος. Και ποιος λοιπόν είναι ο σωστός τρόπος; Ανάποδα… Ετσι τουλάχιστον λένε τα Fridays. Τα burgers είναι ένα κλασικό αγαπημένο φαγητό για πολλούς ανθρώπους, αλλά αποδεικνύεται ότι μπορεί να τα τρώγαμε λάθος όλο αυτό τον καιρό. Τα Fridays υποστηρίζουν λοιπόν ότι θα έπρεπε να τα τρώμε ανάποδα για έναν πολύ καλό λόγο. Στο πλαίσιο του Flip It Challenge, δήλωσαν ότι η ασυνήθιστη μέθοδός τους έχει τα οφέλη της. Στο λογαριασμό τους στο Instagram, τα Friday’s εξήγησαν: «Σύμφωνα με τους ειδικούς μας, ο καλύτερος τρόπος για να φάτε ένα burger είναι να το γυρίσετε ανάποδα.

Το παχύτερο πάνω ψωμάκι απορροφά τους χυμούς του μπιφτεκιού, βοηθώντας να διατηρηθεί η γεύση για περισσότερο χρόνο». Ένας ειδικός στα burgers της Fridays πρόσθεσε περαιτέρω εξηγήσεις και δήλωσε: «Ο λόγος που πολλοί λένε ότι ένα μπέργκερ έχει καλύτερη γεύση όταν τρώγεται “ανάποδα” είναι ότι το πάνω ψωμάκι είναι πιο παχύ. Έτσι, το να γυρίζετε το burger σας ανάποδα σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερο ψωμί από κάτω για να απορροφήσει τους χυμούς και τις γεύσεις από το μπιφτέκι και τις γαρνιτούρες του, καθώς το δαγκώνετε. Σημαίνει επίσης ότι η γλώσσα σας συναντά πρώτα τα άλλα υλικά και μετά το μπιφτέκι.

burger with lettuce and tomatoes
Το «πάνω παχύτερο ψωμάκι»

Το αν αυτό έχει καλύτερη γεύση για εσάς εξαρτάται από την προσωπική σας προτίμηση – οπότε δοκιμάστε το και ενημερώστε μας για τη γνώμη σας!». Η μέθοδος μπορεί να είναι καινούργια για κάποιους, αλλά ορισμένοι οπαδοί των burgers προσπαθούν να διαδώσουν τη μέθοδο αυτή εδώ και χρόνια. Το 2018, ο Simon Dukes, ο οποίος είναι ο ιδρυτής του blog Burger Lad, εξήγησε στο Insider γιατί το «πάνω παχύτερο ψωμάκι» πρέπει να πηγαίνει από κάτω.

«Τα burgers σερβίρονται με τον τρόπο που σερβίρονται καθαρά για λόγους αισθητικής… Το πάνω ψωμάκι είναι γενικά πιο παχύ από το κάτω, οπότε για καλύτερη εμπειρία στο φαγητό, θα πρέπει να το γυρίσετε ανάποδα για να το φάτε. Το πάνω ψωμάκι θα κρατήσει τότε το βάρος όλων των άλλων υλικών και υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να διαλυθεί στα χέρια σας. Ένας πραγματικός γνώστης των burgers πρέπει πάντα να τρώει το burger του ανάποδα».

hamburger with cheese and patties
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις