Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν για Ελλάδα: Νέα οργισμένη επίθεση
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν για Ελλάδα: Νέα οργισμένη επίθεση

Ερντογάν για Ελλάδα: Νέα επίθεση Ερντογάν κατά της Ελλάδας, με αφορμή το αίτημα ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντησή του με τους νεολαίους του κόμματός του. Οι δηλώσεις που προδίδουν τουλάχιστον…εκνευρισμό, είναι οι πρώτες που κάνει ο Τούρκος πρόεδρος μετά το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την ομιλία του στο Κογκρέσο. Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έκρυψε τη δυσφορία του ούτε για το ενδεχόμενο η Αθήνα να αποκτήσει αεροσκάφη F35, από το πρόγραμμα των οποίων έχει αποκλειστεί η Αγκυρα, ούτε για τη βάση της Αλεξανδρούπολης την οποία χρησιμοποιούν πλέον οι αμερικανικές δυνάμεις, ούτε για το χειροκρότημα που εισέπραξε ο Ελληνας πρωθυπουργός για τις δηλώσεις του ότι δεν θα γίνει ποτέ δεκτή η λύση των δυο κρατών στην Κύπρο. Δήλωσε συγκεκριμένα:

“Δείτε τι συμβαίνει με την Ελλάδα. Χρωστάει στη Δύση 400 δισ. ευρώ, όμως της δίνουν όπλα και δίνουν την έγκριση οι ΗΠΑ να χτίσουν βάσεις. Από την άλλη όμως, όταν συναντιούνται μαζί μας, λένε ‘θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μαζί σας’. Αλλά μετά λένε ότι στην Κύπρο, δεν βλέπουν θετικά τη λύση των δύο κρατών. Ποιος σου είπε πως εμείς θα δούμε θετικά τα όσα λες;”. Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε στις ίδιες δηλώσεις, ότι η Άγκυρα είναι αρνητική στο ενδεχόμενο ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, κατηγορώντας τις δυο χώρες ότι στηρίζουν τρομοκράτες.

“Στο παρελθόν δώσαμε την έγκριση να ενταχθεί αυτή η χώρα (σ.σ. η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ). Εμείς δεύτερη φορά δεν θα κάνουμε το ίδιο λάθος. Σχετικά με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, στους αρμόδιους ξεκαθαρίσαμε πως θα πούμε όχι. Κι έτσι θα συνεχίσουμε” σημείωσε ο κ. Ερντογάν. Επανέλαβε δε τις κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας, πως “προστατεύει” τρομοκράτες. “Τι έγινε όταν επέστρεψαν; Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει μια βάση στην Αλεξανδρούπολη. Και η τρομοκρατική οργάνωση FETO ταξιδεύει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Και η Ελλάδα αγνοεί τη λίστα των τρομοκρατών που τους δώσαμε. Και εξακολουθούν να τους προστατεύουν” ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις