43χρονος Παπανικολάου Θεσσαλονίκη: Για τον θάνατο του 43χρονου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» μίλησε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.
Για τον θάνατο του 43χρονου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος. Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως κανείς δεν προσέγγισε υπεύθυνα το προσωπικό του νοσοκομείου ρωτώντας τι συνέβη ακριβώς με τον 43χρονο. «Το νοσοκομείο μου δίνει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ανθρώπους εξαρτημένους από ουσίες» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως μία τέτοια περίπτωση ήταν και ο 43χρονος.
Στη συνέχεια εξήγησε πως όταν κατέφθασε ο 43χρονος στο νοσοκομείο του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, κατόπιν το νοσοκομείο δεν έκρινε πως χρειάζεται νοσηλεία. «Ήταν στον χώρο υποδοχής και το νοσοκομείο προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο για να πάει σε ένα σπίτι με ασφάλεια, γιατί δεν δηλώνονταν μία διεύθυνση κατοικίας» επισήμανε ο κ. Καπραβέλος. Ολοκληρώνοντας, ο διευθυντής δήλωσε πως η υπόθεση θα διερευνηθεί και τόνισε πως θα αποδοθούν ευθύνες όπου κριθεί αναγκαίο.
Κατεπείγουσα έρευνα ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης
Κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με τον αδελφό του εκλιπόντος να ζητά μέσω του LIVE NEWS, να μάθει την αλήθεια. Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως ο 43χρονος αδελφός του κατέληξε μόνος και αβοήθητος σε μια καρέκλα έξω από τα επείγοντα του νοσοκομείου, όταν μάλιστα η εξέταση στην οποία υποβλήθηκε δεν έδειξε τίποτα. Ακολούθησε έντονη διαφωνία με τον 43χρονο να υποστηρίζει ότι δεν νιώθει καλά και τους γιατρούς να επιμένουν να γυρίσει σπίτι.
«Καλούν τον σεκιουριτά και τον απομακρύνουν. Εκείνος αρνήθηκε και είπε εγώ θα κάτσω σε αυτήν εδώ την καρέκλα», δήλωσε ο αδερφός του 43χρονου. Σύμφωνα με τους συγγενείς, το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 11 το βράδυ της 1ης Απριλίου. Ο 43χρονος κατέληξε λίγες ώρες αργότερα με τη σωρό του σύμφωνα με τους οικείους του να εντοπίζεται 12 ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 11.30 το πρωί της επόμενης ημέρας, όταν δηλαδή άλλαξε η βάρδια. «Πληροφορούμαι ότι η βάρδια αλλάζει στις 8, άρα η προηγούμενη βάρδια δεν το είδε; Γιατί η καρέκλα ήταν ακριβώς μπροστά από τα επείγοντα και δίπλα στην γραμματεία».
Μυστήριο με το τεστ κορονοϊού
Θολό είναι το τοπίο και με το τεστ κορονοϊού, με τους συγγενείς του να καταγγέλλουν στο LIVE NEWS πως ο 43χρονος δεν υποβλήθηκε σε κανέναν έλεγχο για κορονοϊό παρά μόνο μεταθανάτια. «Περνάνε 4,30 ώρες και μας δηλώνουν ότι δεν μπορούμε να τον δούμε γιατί διαγνώστηκε θετικός μεταθανάτια στον κορονοϊό», ανέφερε ο αδερφός του 43χρονου. Οι συγγενείς ζητούν να γίνει νεκροψία – νεκροτομή, κάτι που οι γιατροί αρνήθηκαν, σύμφωνα με τον αδελφό του 43χρονου.
«Ζητήσαμε νεκροψία μας αρνήθηκαν λόγω κορονοϊού. Ζητήσαμε να ξανακάνουν rapid test στον αδελφό μου και πάλι αρνήθηκαν, γιατί υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει προσωπικό». Μετά από 8 ημέρες και με εισαγγελική παρέμβαση, διενεργήθηκε νεκροψία- νεκροτομή η οποία σύμφωνα με τον αδελφό του, έδειξε πως τελικά δεν νοσούσε με κορονοϊό. «Τα νοσοκομεία μας δεν είναι έτσι, κάποιοι είναι έτσι και αμελούν τον όρκο που έχουν δώσει», ανέφερε. Με τα έως τώρα στοιχεία, η πνευμονική εμβολή είναι το πιθανότερο σενάριο που οδήγησε στην τραγική αυτή κατάληξη με το τι την προκάλεσε να αποτελεί 1,5 μήνα μετά ακόμη μυστήριο.