Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτες: Με πλαστό πιστοποιητικό γάμου κατάφερε να εγγραφεί στην οικογενειακή μερίδα της
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Με πλαστό πιστοποιητικό γάμου κατάφερε να εγγραφεί στην οικογενειακή μερίδα της

Απάτες: Σκοπός του, ως σύζυγος Ελληνίδας, ήταν να διαγραφεί από τις λίστες ανεπιθύμητων.

Λίγο έλειψε να πέσει λιπόθυμη μια 34χρονη γυναίκα μέσα στο Δημοτολόγιο Καλαμαριάς, όταν παρατηρώντας τα στοιχεία στην οικογενειακή της μερίδα διαπίστωσε ότι ήταν… παντρεμένη, φυσικά εν αγνοία της, με Αλβανό υπήκοο!!! Ο 46χρονος αλλοδαπός είχε καταφέρει με πλαστό πιστοποιητικό γάμου των αλβανικών Αρχών, να εξαπατήσει τις Δημόσιες Υπηρεσίες, να εγγραφεί στην μερίδα της 34χρονης εν αγνοία της, να λάβει ως… σύζυγός της, άδεια παραμονής στη χώρα και πάνω από όλα να διαγραφεί από τη λίστα των ανεπιθύμητων προσώπων στην οποία ήταν καταχωρημένος!

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, «η μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς οδήγησε στην ταυτοποίηση 46χρονου αλλοδαπού, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση πλαστογραφίας και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης». Στη συνέχεια οι αστυνομικοί, που χειρίστηκαν την υπόθεση, η οποία προκάλεσε σοκ στην 34χρονη με όσα διαπίστωσε, αναλύουν ένα προς ένα τα βήματα του 46χρονου Αλβανού υπηκόου ο οποίος έδρασε είτε αυτοπροσώπως είτε με συνεργό.

 Πώς έδρασε ο Αλβανός

«Ειδικότερα», αναφέρουν «ο 46χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο έως και τον Δεκέμβριο του 2018, κατέθεσε είτε ο ίδιος είτε συνεργός του πλαστό πιστοποιητικό γάμου Αλβανικών Αρχών σε Ληξιαρχείο των Αθηνών, με το οποίο βεβαιωνόταν ο γάμος του με 34χρονη ημεδαπή, απ’ όπου υφάρπαξε πιστοποιητικό γάμου, προκειμένου να εγγραφεί στην οικογενειακή μερίδα της παθούσας στον Δήμο Καλαμαριάς ως σύζυγός της. Στη συνέχεια, με το υφαρπαγμένο πιστοποιητικό γάμου και με πλαστή υπεύθυνη δήλωση της 34χρονης αιτήθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες την έκδοση άδειας παραμονής του ως σύζυγος Έλληνα πολίτη, καταφέρνοντας έτσι την διαγραφή του από τον εθνικό κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, το οποίο ήταν και ο αρχικός σκοπός όλων των ενεργειών του». Σε βάρος του 46χρονου σχηματίστηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, δικογραφία για Πλαστογραφία και Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις