Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Ελευσίνας: Ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Ελευσίνας: Ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο

Δήμος Ελευσίνας: Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα επιτρέπουν την αυτόματη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού.

Τη χρηματοδότηση ενός νέου σημαντικού περιβαλλοντικού έργου εξασφάλισε ο Δήμος Ελευσίνας, μετά από πρόταση που υπεβλήθη από την Τεχνική Υπηρεσία στην πρόσκληση «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, Μικροκινητικότητα, Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Μετακινήσεων» του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Η πρόταση περιλαμβάνει την προμήθεια 30 ηλεκτρικών ποδηλάτων, αντιβανδαλιστικών θέσεων κλειδώματος και φόρτισής τους, τερματικών μίσθωσης ποδηλάτου, λογισμικών για τη χρήση και παρακολούθησή τους, Αpp για την εύκολη μίσθωση τους, εξοπλισμό έκδοσης έξυπνων καρτών, εγκατάσταση εξοπλισμού, εκπόνηση μελέτης εφαρμογής, υπηρεσίες εκπαίδευσης, συνδέσεις 4G, ενώ το συνολικό κόστος που περιλαμβάνεται στην πράξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) ανέρχεται στις 200.000 ευρώ + ΦΠΑ.

Οι παραπάνω υπηρεσίες θα επιτρέπουν την αυτόματη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού, που θα δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν και να χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Με τη χάραξη του νέου ποδηλατοδρόμου που βρίσκεται στο έργο ανάπλασης του Δήμου, τμήμα του οποίου έχει ήδη βγει σε διαγωνισμό, είναι σημαντικό να προωθήσουμε περιβαλλοντικούς τρόπους μετακίνησης και να αλλάξουμε συνήθειες. Η υποβολή της πρότασης που καταθέσαμε με την Τεχνική Υπηρεσία ήταν στοχευμένη, ολοκληρωμένη και ανταποκρινόμενη σε μία σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον πόλη, που όλοι θέλουμε να ζούμε. Από πλευράς μας, αξιοποιούμε κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό εργαλείο, με στόχο όχι μόνο την αναβάθμιση του Δήμου μας αλλά και την εξοικονόμηση χρημάτων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις