Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φιαλίδιο Τζωρτζίνα: Τι συμβαίνει με το αίμα της 9χρονης
ΕΛΛΑΔΑ

Φιαλίδιο Τζωρτζίνα: Τι συμβαίνει με το αίμα της 9χρονης

Φιαλίδιο Τζωρτζίνα: Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει το φιαλίδιο με αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει το φιαλίδιο με αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, που βρέθηκε τώρα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα. Η μητέρα του παιδιού που είναι προφυλακισμένη για τη δολοφονία του με κεταμίνη, μετά την αρχική έκπληξη, εκφράζει τώρα και αμφιβολίες για το αν όντως είναι αίμα του παιδιού της αυτό που βρέθηκε. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου στην εκπομπή TLIVE και την Τατιάνα Στεφανίδου:

«Θα γίνει αίτημα για εξέταση dna για να πιστοποιηθεί ότι πρόκειται για αίμα του παιδιού και περιμένουμε με ενδιαφέρον το πόρισμα. Προς το παρόν αναφερόμαστε στο πώς αυτό ανασύρεται τώρα. Ξαφνικά, σε αυτό το ύστερο στάδιο έρχεται ένα τέτοιο στοιχείο…». Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η ίδια είναι «σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο τρόπος που εμφανίζεται το φιαλίδιο αφήνει μία αμφιβολία. Τι στοιχεία έχουν, ποια η σκοπημότητα αυτής της κίνησης…»

Γιατί ήταν στο ψυγείο το αίμα της Τζωρτζίνας και πώς δεν το είχε αναζητήσει κανείς

Αν μη τι άλλο προκαλεί έκπληξη το γεγονός, ότι τόσο καιρό που η χώρα συγκλονίζεται από την υπόθεση της Πάτρας, δεν είχε πει κανείς ότι υπάρχει αίμα της 9χρονης φυλαγμένο. Όπως εξήγησαν ιατρικές πηγές στο TLIVE, κανείς δεν είχε ασχοληθεί με το φιαλίδιο με το αίμα «μέχρι τις 16 του μηνός, που ελήφθη το έγγραφο της 18ης ανακρίτριας από την Αθήνα, προκειμένου να ερευνηθούν τα πάντα και να βρεθεί οποιοδήποτε βιολογικό υλικό, είτε αίμα, είτε ούρα, είτε οτιδήποτε άλλο».

Κάπως έτσι, ερευνήθηκε και το ψυγείο που φυλάσσονται φιαλίδια με αίμα ασθενών… «Εντελώς τυχαία ήταν το δείγμα της πρώτης μέρας της εισαγωγής της Τζωρτζίνας. Η ποσότητα αίματος είναι ένα φιαλίδιο των 2,5 ml ποσότητα για μία διασταύρωση, για μία γενική αίματος».

Γιατί είχε ληφθεί αυτό το αίμα από το παιδί

Όπως εξήγησαν οι ίδιες πηγές, επειδή στα παιδιά είναι λίγο πιο δύσκολη η εξέταση αίματος, γιατί δεν είναι εύκολο να βρεθεί φλέβα, συνηθίζεται να λαμβάνουν λίγο μεγαλύτερη ποσότητα αίματος από όση θα χρησιμοποιήσουν εκείνη την ώρα και αυτό που δε θα χρειαστούν άμεσα, φυλάσσεται στο ψυγείο.

Η ποσότητα «φυλάσσεται μήπως χρειαστεί και διατηρείται στο ψυγείο των αιμάτων, στην παιδιατρική κλινική». Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι ίδιες ιατρικές πηγές, μέχρι τώρα το αίμα της Τζωρτζίνας δεν είχε ζητηθεί από κανέναν.

 

Ιατροδικαστής Λέων: Είναι ένα πολύτιμο στοιχείο στα χέρια μας

Σύμφωνα πάντως με τα όσα είπε στο LiveNews και στον Νίκο Ευαγγελάτο ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων: «Για εμάς τους ιατροδικαστές και τοξικολόγους είναι ένα πολύτιμο στοιχείο. Δηλαδή αν όντως αποδειχθεί ότι αυτό το αίμα είχε ληφθεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχει αλλοιωθεί, σημαίνει ότι έχουμε στα χέρια μας ένα πολύτιμο στοιχείο, το οποίο είναι ικανό μέσα από τοξικολογικές αναλύσεις να μας δείξει την παρουσία ουσιών για εκείνο το χρονικό διάστημα. Είναι ένα πολύτιμο στοιχείο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις