Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

28

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός Αρναούτογλου: Πλοκάμια ζέστης από την Ιβηρική έρχονται στην Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Αρναούτογλου: Πλοκάμια ζέστης από την Ιβηρική έρχονται στην Ελλάδα

Καιρός Αρναούτογλου: Η έντονη ζέστη που επικρατεί στην Ιβηρική και στη νότια Γαλλία θυμίζει καύσωνα και τα "πλοκάμια" αυτού του συστήματος θα έρθουν στην Ελλάδα

Ερχονται πλοκάμια ζέστης στην Ελλάδα από την Ιβηρική Χερσόνησο στα μέσα της εβδομάδας σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου. Νέα αλλαγή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο 28 Μαΐου. Ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως η έντονη ζέστη που επικρατεί στην Ιβηρική και στη νότια Γαλλία θυμίζει καύσωνα και τα “πλοκάμια” αυτού του συστήματος θα έρθουν στην Ελλάδα. Aπό το πρωί του Σαββάτου στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε κατακερματισμένη συννεφιά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετό ήλιο. Από το μεσημέρι και μετά ίσως έχουμε κάποιες μπόρες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα και στην υπόλοιπη Ελλάδα αρκετό ήλιο. Το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά σχεδόν παντού και ενδείξεις για μπόρες στην Κάρπαθο και την ανατολική Κρήτη.

Αττική

Στην Αττική το Σάββατο θα έχουμε ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς, ενώ στα βόρεια προάστια θα έχουμε 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία. Οσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε επίσης ηλιοφάνεια και καλό καιρό με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 27 βαθμούς.

Την Κυριακή 22/5 στην Κρήτη και στην Κάρπαθο θα έχουμε συννεφιές και προς το μεσημέρι θα βγουν κάποια σύννεφα και στη βόρεια Ελλάδα και ίσως βρέξει σε Δράμα, Σέρρες και την ορεινή Θεσσαλία.

Τη Δευτέρα 23/5 θα έχουμε καλό καιρό, αλλά και ένα ρεύμα αστάθειας που θα κινηθεί προς την περιοχή μας. Συγκεκριμένα στη δυτική Μακεδονία, υπάρχει περίπτωση για ένα πέρασμα με βροχές.

Την Τρίτη (24/5) ίσως έχουμε τοπικά φαινόμενα στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου, την Στερεά, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο και την Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία πάντως θα αρχίσει να ανεβαίνει αισθητά. Την Κυριακή στα ηπειρωτικά θα έχουμε 30 και 31 βαθμούς την Δευτέρα στους 31-32 και την Τρίτη θα ανέβει λίγο περισσότερο με τοπικές θερμοκρασίες ακόμη και 33 βαθμούς. Την Τετάρτη σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 34 βαθμούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις