Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετρό γραμμή 3 Πειραιάς: Τα οφέλη του μεγαλεπίβολου έργου
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό γραμμή 3 Πειραιάς: Τα οφέλη του μεγαλεπίβολου έργου

Μετρό γραμμή 3 Πειραιάς: Προ των πυλών βρίσκεται η ολοκλήρωση της επέκτασης της Γραμμής 3 του μετρό.

Προ των πυλών βρίσκεται η ολοκλήρωση της επέκτασης της Γραμμής 3 του μετρό η οποία θα εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες πολίτες και θα προσδώσει σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά. Σε λιγότερο από 60 λεπτά θα φτάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας από τον Πειραιά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», και αντίστροφα, μόλις ολοκληρωθεί η επέκταση της Γραμμής 3 (μπλε) του Μετρό προς τον Πειραιά.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, επανέλαβε ότι «στο τέλος του καλοκαιριού το Μετρό θα φτάσει στον Πειραιά», αναβαθμίζοντας τις αστικές μετακινήσεις. Επί του παρόντος λειτουργούν οι τρεις πρώτοι σταθμοί της επέκτασης (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια), ενώ το παζλ θα ολοκληρωθεί με την επικείμενη ολοκλήρωση των σταθμών Μανιάτικα, Πειραιάς, και Δημοτικό Θέατρο.

Στα 730.000.000 ευρώ το ύψος της επένδυσης

Πέρα από τους συνολικά 6 σταθμούς, η επέκταση θα περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 730.000.000 ευρώ, και υλοποιείται σε περιοχές του Δήμου Πειραιά και των Δήμων της ευρύτερης περιοχής (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγ. Βαρβάρα), οι οποίες αντιμετώπιζαν έλλειμμα συγκοινωνιακών μέσων.

Η ολοκλήρωση της Γραμμής 3 θα σηματοδοτήσει την ανάδειξη του σταθμού Πειραιά σε ένα σημαντικό Συγκοινωνιακό Κέντρο, συνενώνοντας λειτουργικά δυο γραμμές Μετρό (Γραμμές 1 και 3), το Λιμάνι, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και την Επέκταση του Τραμ προς Πειραιά (5,4 χλμ. μονής γραμμής και 12 σταθμοί), διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς. Επίσης προβλέπεται ότι μόλις παραδοθούν σε κυκλοφορία οι τρεις νέοι σταθμοί, η συνολική επιβατική κίνηση στο δίκτυο θα αυξηθεί σε 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

Σημειώνεται δε ότι ο συνολικός χρόνος από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό σε μόλις 55 λεπτά. Η σύνδεση που θα προκύψει, τέλος, μεταξύ του Λιμανιού του Πειραιά και του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέσω της Γραμμής 3 του Μετρό, θα προσδώσει ιδιαίτερα αναπτυξιακά οφέλη τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά, όσο και στην εθνική οικονομία γενικότερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις