Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

04

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Αγκινάρα καθάρισμα: Ο πιο γρήγορος τρόπος!
PLUS

Αγκινάρα καθάρισμα: Ο πιο γρήγορος τρόπος!

Αγκινάρα καθάρισμα: Σε 3 βήματα

Πώς να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα την αγκινάρα, το αγαπημένο λαχανικό;

Με 3 απλά βήματα, την έχετε έτοιμη στη στιγμή για να την εντάξετε στις συνταγές σας.

1. Κόβουμε τα κοτσάνια στο σημείο που ενώνονται με τα κεφάλια και με το πίλερ των λαχανικών ή μαχαίρι καθαρίζουμε τα κοτσάνια από τις ίνες. Βάζουμε τα κοτσάνια σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.

2. Αφαιρούμε τα σκληρά εξωτερικά φύλλα κάθε αγκινάρας και κρατάμε μόνο τα τρυφερά εσωτερικά. Τα κόβουμε οριζόντια, περίπου στη μέση κάθε καρδιάς.

3. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε το χνουδωτό μέρος και το πετάμε. Βάζουμε και τις καρδιές στο νερό με το χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν, μέχρι το μαγείρεμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις