Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αχτσιόγλου – εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τι απάντησε όταν ρωτήθηκε αν θέλει να γίνει αρχηγός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου – εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τι απάντησε όταν ρωτήθηκε αν θέλει να γίνει αρχηγός

Αχτσιόγλου - εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν διαβάζω πράγματα που σχετίζονται με το όνομά μου και με κρατάει λίγο πιο ήσυχη αυτό στο σπίτι»

Για την πρωτιά της στις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε η βουλευτής του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου, δίνοντας ενδιαφέρουσες απαντήσεις και για τις φιλοδοξίες της για το μέλλον. Η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και ρωτήθηκε «μέχρι που θέλει να φτάσει προσωπικά η Έφη Αχτσιόγλου στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας», αν, με άλλα λόγια, θα μπορούσε να αντικαταστήσει, κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία. «Πουθενά, δεν υπάρχουν τέτοιου τύπου πράγματα, τέτοιες φιλοδοξίες. Στρατευόμαστε στην Αριστερά», απάντησε η κ. Aχτσιόγλου, με τους δημοσιογράφους να σχολιάζουν «αφού τα διαβάσατε αυτά που έγραψαν», εννοώντας τα σενάρια για το μέλλον περί διεκδίκησης της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Η αλήθεια είναι ότι δεν τα διάβασα», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Δεν διαβάζω πράγματα που σχετίζονται με το όνομά μου και με κρατάει λίγο πιο ήσυχη αυτό στο σπίτι».

«Στρατευόμαστε στην Αριστερά με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο. Δεν το βλέπουμε με όρους καριέρας και φιλοδοξιών. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο παράδοξο ή ότι τώρα τα λέω έτσι για να φαίνομαι συμπαθής αλλά στα αλήθεια στρατευόμαστε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο», επεσήμανε η ίδια. Ωστόσο, στη συνέχεια η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε με νόημα ότι «όπου κριθεί ότι μπορούμε να βοηθάμε καλύτερα ή ότι μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που θέλουμε να εξυπηρετούμε από εκεί προσπαθούμε να προσφέρουμε. Αυτό νομίζω ότι συμβαίνει για όλους μου τους συντρόφους και τις συντρόφισες».

Τι είπε για ακρίβεια και την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

«Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δηλώνει ότι οι πολίτες βλέπουν μία εναλλακτική πορεία για να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της ακρίβειας και συνολικά τα κύρια ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητά τους. Βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να δώσει αυτή τη λύση», πρόσθεσε. Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε την ανάγκη «πολιτικής αλλαγής» για να υπάρξει «μία ουσιώδης διαφορά και προοπτική», γιατί πλέον «δεν μπορούμε να συζητάμε για μέτρα αντί μέτρων ή για κάποια μικρή διόρθωση στις επιλογές της κυβέρνησης, είναι ζήτημα συνολικής στρατηγικής και φιλοσοφίας».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ σημείωσε πως «με όρους απτών αποτελεσμάτων δεν ήταν επιτυχημένη», καθώς «δεν πέτυχε μία ρητή καταδίκη των παραβιάσεων της Τουρκίας, ούτε μπλόκαρε την πώλησης F-16 στην Τουρκία», ενώ «το χειρότερο είναι ότι μπήκε σε μία διαδικασία αγοράς νέων εξοπλισμών, που θα μας κοστίσει 3,5 δισ. και βαραίνει πάρα πολύ δημοσιονομικά τη χώρα, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τα νοικοκυριά». Επισήμανε, τέλος, ότι «η κυβέρνηση δεν παίρνει στοιχειώδη μέτρα για να ανακουφίσει του πολίτες που ασφυκτιούν από την ακρίβεια -η βενζίνη έχει φτάσει κοντά στα 2,5 ευρώ το λίτρο- και κάνει μία κούρσα εξοπλισμών για να αντισταθμίσει διπλωματικές ελλείψεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις