Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση MRB 2022: «Αντέχει» η κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση MRB 2022: «Αντέχει» η κυβέρνηση

Δημοσκόπηση MRB 2022: Η εν λόγω δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16 με 18 Μαΐου

Παρά το γεγονός ότι η ενεργειακή κρίση έχει προκαλέσει ανατιμήσεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες, η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδεικνύει αξιοσημείωτες αντοχές, όπως φαίνεται σε δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Newsbomb.gr. Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 35% έναντι 26,1% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στο 8,9%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 14,2% ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 5,5% και ΜέΡΑ25 με 3,6%. Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας το Μάρτιο αξιοσημείωτη είναι η υποχώρηση κατά 2,2% του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, ενώ η διαφορά μετά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 9%.

Η εν λόγω δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16 με 18 Μαΐου σε δείγμα 1.004 ατόμων, ενώ ο πρωθυπουργός βρισκόταν τις ΗΠΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκλεγεί στην προεδρία του.

Δημοσκόπηση MRB 2022: Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

«Νικητής» στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39,1% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα. Ιδιαίτερη σημασία έχουν και τα ευρήματα της δημοσκόπησης για την παράσταση νίκης, με το 47,9% των ερωτηθέντων να βλέπει νίκη του κυβερνώντος κόμματος και το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 17,1. Αυτό σημαίνει ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα διαμορφώνεται στο 30,8%.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το το 37,1% των ευνοϊκών απόψεων και το 44,9% των μη ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας το 32,8% των ευνοϊκών απόψεων και το 49% των μη ευνοϊκών, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 28,1% ευνοϊκές γνώμες και 28,6% μη ευνοϊκές. Σε σχέση με τον Μάρτιο, οι… αποδόσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αυξήθηκαν κατά 1,8% ενώ κατά αντίστοιχο ποσοστό καταγράφει και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει μείωση της δημοτικότητάς του κατά 2 μονάδες.

Αναφορικά με την αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 61% την κρίνει αρνητικά/μάλλον αρνητικά και θετικά/μάλλον θετικά το 35,5%. Σε σχέση με τη έρευνα του Μαρτίου η εικόνα της κυβέρνησης παρουσιάζει βελτίωση, καθώς οι αρνητικές γνώμες ήταν τότε 61,8% και οι θετικές 35,1%.

Αρνητικά/σίγουρα αρνητικά αξιολογεί το 67,9% την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 27,1% τη «βλέπει» θετικά/μάλλον θετικά. Η αντιπολιτευτική στάση του ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 58,5% αρνητικές αξιολογήσεις και 26,3% θετικές. Τα παραπάνω αποτελέσματα καταδεικνύουν πως η κυβέρνηση καταφέρνει να διατηρήσει τις δυνάμεις της και να τις αυξήσει ελαφρώς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μην πείθει με την αντιπολιτευτική γραμμή που ακολουθεί ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις