Οι τηγανιτές μελιτζάνες μπορούν να είναι για πολλούς ένα απαγορευτικό πιάτο μπορείς όμως να τις απολαύσεις χωρίς τα περιττά λάδια και τις θερμίδες που αυτά φέρουν. Οι μελιτζάνες είναι ένα από τα πιο λαχταριστά και θρεπτικά λαχανικά που μπορεί κανείς να απολαύσει. Οι παραλλαγές είναι πολλές ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην τηγανιτή εκδοχή τους. Κι όμως, μπορείς να απολαύσεις το ίδιο- ίσως και πιο λαχταριστό αποτέλεσμα- αποφεύγοντας την βαβούρα του τηγανιού, τις περιττές θερμίδες και τα λίπη. Στο cooktime.gr βρήκαμε μια από τις πιο έξυπνες και εύκολες λύσεις. Μελιτζάνες στο φούρνο, σαν τηγανιτές.
Υλικά:
2-3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
3/4 φλιτζάνι φρυγανιά
1/3 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα
2-3 κ.σ. μαγιονέζα
Μπαχαρικά και αρωματικά τις αρεσκείας μας, πιπέρι και αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις πασπαλίζουμε με αλάτι. Αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά, τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε να φύγουν τα υγρά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά το κεφαλοτύρι και τα μπαχαρικά. Περνάμε με ένα πινελάκι τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές με τη μαγιονέζα.
Βουτάμε τις μελιτζάνες στο μείγμα της φρυγανιάς και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα αφού το ψεκάσουμε με λίγο ελαιόλαδο, το ίδιο κάνουμε και από πάνω τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα 20 λεπτά ή μέχρι να ξεροψηθούν.