Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία – Ουκρανία πόλεμος: Συνθήματα σε συναυλία στην Αγία Πετρούπολη
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία – Ουκρανία πόλεμος: Συνθήματα σε συναυλία στην Αγία Πετρούπολη

Ρωσία - Ουκρανία πόλεμος: Το βίντεο κοινοποιήθηκε στο Twitter από την Ρωσίδα πολιτικό

Διαμαρτυρία κατά του πολέμου στην Ουκρανία έκαναν θεατές σε συναυλία στην Αγία Πετρούπολη. Το βίντεο, που κοινοποιήθηκε στο Twitter από την Ρωσίδα πολιτικό της αντιπολίτευσης Λουμπόφ Σομπόλ, δείχνει ένα μεγάλο πλήθος να φωνάζει ένα αντιπολεμικό μήνυμα διαμαρτυρίας για την εισβολή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το Business Insider, οι θεατές της συναυλίας ακούγονται να φωνάζουν επανειλημμένα στα ρωσικά «γαμ@@@ τον πόλεμο», αναφερόμενοι στην συνεχιζόμενη επίθεση στην Ουκρανία. Τα αντιπολεμικά συνθήματα έλαβαν χώρα σε συναυλία του ρωσικού συγκροτήματος Kis-Kis στον συναυλιακό χώρο A2 Green Concert στην Αγία Πετρούπολη το βράδυ της Παρασκευής.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μια άλλη συναυλία αποτέλεσε επίσης τόπο αντιπολεμικής διαμαρτυρίας. Ο Ρώσος ροκ σταρ Γιούρι Σέβτσουκ, τραγουδιστής του συγκροτήματος DDT, διώχθηκε ποινικά αφότου μίλησε κατά του Πούτιν και του πολέμου στην Ουκρανία σε μια συναυλία στην Ούφα της Ρωσίας, ανέφεραν οι Moscow Times. Πλάνα από την ομιλία του μοιράστηκαν ευρέως στα social media. Μάλιστα, σε ένα από τα βίντεο με υπότιτλους στα αγγλικά, ο τραγουδιστής ακούγεται να λέει: «Και τώρα οι άνθρωποι της Ουκρανίας δολοφονούνται. Για ποιο λόγο; Τα αγόρια μας πεθαίνουν εκεί πέρα. Για ποιο λόγο; Ποιοι είναι οι στόχοι, φίλοι μου;».

Είπε επίσης ότι μητέρες, παιδιά και ηλικιωμένοι πεθαίνουν εξαιτίας «κάποιων ναπολεόντιων σχεδίων ενός άλλου Καίσαρά μας». «Η πατρίδα, φίλοι μου, δεν είναι ο κ@@@ του προέδρου που πρέπει να τον φιλάμε συνέχεια» είπε ο Σβέτσουκ, σύμφωνα με τους Moscow Times. Ο Ρώσος τραγουδιστής κατηγορείται τώρα για «δυσφήμιση» του ρωσικού στρατού και, αν κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει πρόστιμο έως και 50.000 ρούβλια, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Δύο χιλιάδες είκοσι εννέα άτομα έχουν κατηγορηθεί για διοικητικά αδικήματα για «δυσφήμιση» του ρωσικού στρατού από τις 24 Φεβρουαρίου, ανέφερε η ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις