Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανασχηματισμός Μητσοτάκη 2022: Φήμες για αλλαγές, διαψεύδει η ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός Μητσοτάκη 2022: Φήμες για αλλαγές, διαψεύδει η ΝΔ

Η επιστροφή Μητσοτάκη δεν αποκλείεται να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις

Σενάρια ανασχηματισμού και δη προεκλογικού αναστατώνουν ξανά τη Νέα Δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βεβαίως απουσιάζει ξανά στο εξωτερικό, καθώς σήμερα θα απευθύνει ομιλία στην 146η Τελετή Αποφοίτησης του Boston College και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Νταβός της Ελβετίας όπου την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Μαΐου θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Πολλοί όμως στο γαλάζιο στρατόπεδο περιμένουν ότι μετά την επιστροφή του την Πέμπτη θα δρομολογήσει αλλαγές στην κυβέρνηση, αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε κάθε σενάριο.

Πάντως οι αλλαγές που “ακούγονται” ότι θα έρθουν, εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να ετοιμάσουν και το κυβερνητικό σχήμα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο και συγκεκριμένα στα τέλη Σεπτεμβρίου- αρχές Οκτωβρίου. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, ο ανασχηματισμός πιθανότατα δεν θα είναι “σαρωτικός”, αλλά θα αφορά μάλλον στην ένταξη περισσότερων βουλευτών στο κυβερνητικό σχήμα σε θέσεις υφυπουργών.

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας και τη δήλωση αυτή επανέλαβε και κατά την μίνι περιοδεία του στο Βόλο την Παρασκευή. Από την άλλη υπάρχει βέβαια και η άποψη πως από το φθινόπωρο ουσιαστικά οι εκλογές παύουν να είναι… εντελώς πρόωρες, αφού η κυβέρνηση θα οδεύει έτσι κι αλλιώς προς το τέλος της θητείας της.

Ανεξαρτήτως του χρόνου των εκλογών πάντως, ένας ανασχηματισμός δεν αναμένεται να σηματοδοτήσει ριζικές αλλαγές σε πολιτικές και άρα και σε πρόσωπα. Στο γαλάζιο παρασκήνιο πάντως πολλοί αναρωτιούνται τι θα γίνει με υπουργούς που έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο του Μαξίμου, όπως ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Αλλά φυσικά εάν οι κάλπες απέχουν λιγότερο από ένα χρόνο, το Μαξίμου δε θα ήθελε… γκρίνιες από παραγκωνισμένους. Ανασχηματισμό σημειωτέον ότι εύχονται φυσικά και πολλοί βουλευτές, διότι προσδοκούν ότι θα είναι η τελευταία ευκαιρία να μπουν και εκείνοι στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις