Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ινστιτούτο αισθητικής: Δικογραφία κατά ιδιοκτήτη και 8 εργαζομένων
ΕΛΛΑΔΑ

Ινστιτούτο αισθητικής: Δικογραφία κατά ιδιοκτήτη και 8 εργαζομένων

Ινστιτούτο αισθητικής: Για απάτη, υπεξαίρεση και επικίνδυνη σωματική βλάβη εγκαλούνται εννιά άτομα στη Θεσσαλονίκη.

Οι καταγγελίες δύο ηλικιωμένων γυναικών στον εισαγγελέα εναντίον του ιδιοκτήτη ινστιτούτου αισθητικής και εργαζομένων σε αυτό, οδήγησαν στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τους για απάτη, επικίνδυνη ή βαριά σωματική βλάβη και υπεξαίρεση. Οι γυναίκες κατήγγειλαν, η μεν πρώτη, ότι ζημιώθηκε οικονομικά καθώς κατέβαλε σε διάστημα λίγων μηνών πάνω από 63.000 ευρώ, δεν πραγματοποιήθηκαν τα συμφωνημένα και υπέστη και δερματίτιδα, ενώ η δεύτερη ότι της παρακρατήθηκε χρηματικό ποσό για έναν κύκλο θεραπειών, που δεν ήταν αναγκαίες με αποτέλεσμα να ζημιωθεί με ποσό άνω των 24.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, όλα αυτά συνέβησαν σε ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης, με βάση βέβαια τις καταγγελίες, στις οποίες προχώρησαν προς την Εισαγγελία οι δύο γυναίκες, ηλικίας 74 και 78 ετών. Ο αρμόδιος εισαγγελέας έδωσε εντολή στην Αστυνομία να διενεργηθεί προκαταρτική εξέταση και να του παραδοθεί το υλικό από τις καταθέσεις και τα υπόλοιπα στοιχεία που τυχόν θα στοιχειοθετούσαν τις σοβαρές καταγγελίες κατά του ινστιτούτου του ιδιοκτήτη και των εργαζομένων.

Η ολοκλήρωση της Προκαταρκτικής

Έτσι, η Αστυνομία μετά την ολοκλήρωση της έρευνας προχώρησε σε επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα πάρα κάτω: «Στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, διακριβώθηκε η κατά περίπτωση τέλεση των αδικημάτων της απάτης, της επικίνδυνης ή βαριάς σωματικής βλάβης και της υπεξαίρεσης σε βάρος δύο γυναικών ηλικίας 74 και 78 ετών. Στην υπόθεση εμπλέκονται ιδιοκτήτης και εργαζόμενοι εταιρείας παροχής υπηρεσιών αισθητικού χαρακτήρα, σε βάρος των οποίων, κατά περίπτωση, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Συγκεκριμένα, η πρώτη εκ των δύο γυναικών, στο πλαίσιο υπηρεσιών που τις παρασχέθηκαν από εργαζόμενους της προαναφερόμενης εταιρείας, υπέστη σοβαρές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ενώ ζημιώθηκε οικονομικά καθώς ακολούθησε μία σειρά θεραπειών που της προτάθηκε, καθώς πείσθηκε ότι όφειλε να τις κάνει.

Αναφορικά με τη δεύτερη γυναίκα, τρεις εκ των προαναφερόμενων δραστών, εμπλέκονται σε παράνομη κατακράτηση χρηματικού ποσού που αντιστοιχούσε σε προπληρωμένα από την ίδια και ανεκτέλεστα προγράμματα θεραπειών. Το συνολικό περιουσιακό όφελος που αποκομίσθηκε παράνομα από τις δύο περιπτώσεις, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 87.820 ευρώ. Τη δικογραφία σχημάτισαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις